VHK lider stort nederlag på Falster  

Her til eftermiddag spillede Viborg HK sin første af to kvalifikationskampe for at komme i gruppespillet i EHF European League, og desværre skabte vi et overordentligt svært udgangspunkt for den 2. og afgørende kamp på hjemmebane næste lørdag.  

Viborg HK har netop indkasseret et 13-måls nederlag (34-21) mod NFH på Falster, og dermed står vi altså overfor en meget vanskelig opgave, hvis vi skal videre i EHF-turneringen.  

Der var ellers medbragt både tro og håb på en sejr – især efter den flotte indsats mod Ikast i torsdags. Vi kommer egentlig også godt fra start, og når at bringe os foran med et enkelt mål (4-5), og da NFH kort tid efter - ca. 9 min inde i kampen - får hele to udvisninger, er kortene lagt til et forspring, men det udebliver, og herefter går det desværre kun en vej.  

Vores bagkæde fungerede ikke, vi brændte for mange chancer, og vi lavede tilmed et hav af tekniske fej, og dermed havde vi opskriften på en gedigen øretæve. 

Efter kampen kalder cheftræner Jakob Vestergaard indsatsen for virkelig dårlig:  

´Det er jeg en rigtig øv følelse, jeg står med nu. Vi spiller virkelig dårligt i dag, og vi formår slet ikke følge op på succesen fra i torsdags.  

Jeg vidste godt, at det kunne volde os problemer at spille to kampe mod nogle af ligaens bedste hold med så kort mellemrum - jeg må bare sige, at det er vi ikke i stand til.  

Det er især vores angrebsspil, der ikke fungerer i dag. Vi spiller for langsomt, misser store chancer og laver for mange fejl, hvilket betyder, at vi forærer dem bolden, så de kan løbe ned i den anden ende og scorer … og det gør de - alt for mange gange.  

Vi bruger 41 afslutninger på vores 21 mål, og Greve står med en redningsprocent på 52%, og dermed bliver det selvfølgelig svært for os at løbe retur på et af Danmarks bedste kontrahold  

Jeg har desværre ikke mange lyspunkter i egen trup, men jeg vil gerne fremhæve Sara Hald. Hun leverede en virkelig god kamp, laver 4 på 4 og har også meget at se til defensivt  

Konklusionen er, at vi har gjort betingelserne for at komme videre i den europæiske turnering særdeles svære for os selv´.

Returkampen afvikles i VIBOCOLD Arena på lørdag kl. 14.00

Foto: Johnny Pedersen