Stort målvogtertalent skriver kontrakt med Viborg HK

Målvogter Ida Marie Bærholm Kaysen skriver 3-årig kontrakt med Viborg HK fra sæson 2023/24, og cheftræner Jakob Vestergaard ser frem til at arbejde med talentudvikling med en af de største talenter i dansk ungdomshåndbold:

´Ida Kaysen er uden tvivl en af fremtidens stjerner. Det er en ung spiller, som ikke har spillet på ligahold før, men alligevel forventer jeg faktisk, at hun ret hurtigt kommer til at bidrage på holdet og jeg glæder mig til at vi skal i gang med at lægge lag på hende og se de udviklingstrin, hun kommer til at tage. Hun er en af de spillere, der har været eftertragtet fra flere klubber, så derfor er vi også ekstra glade for, at vi har fået hende på kontrakt i Viborg HK´.

Den 18-årige Kaysen betragtes som et af de absolut største unge målvogtertalenter i Danmark, og hun kan da også allerede skrive værdifuld erfaring fra international håndbold på sit C.V.

Hele 22 internationale kampe fra bl.a. EM og VM med ungdomslandsholdet er det blevet til, og netop den erfaring forventer hun også vil komme hende til gode i Viborg:

´Min håndboldopdragelse kommer fra Dalumhallerne, hvorefter jeg rykkede til Odense og så til GOG som U15 spiller, og det er her, jeg har spillet siden. Jeg har været og er superglad for at spille i GOG, og jeg kan tage meget med derfra. Mine største sportslige oplevelser kommer dog fra U-landsholdet, hvor vi kom i finalen ved VM med U18 i Nordmakedonien sidste år. Desværre blev slået i finalen, men den sølvmedalje … den var fed at vinde, og at spille så stor en international turnering gav rigtig meget god erfaring på mange områder´.

Når Ida Marie Kaysen for første gang skriver under på en professionel kontrakt med en ligaklub, kunne hun ikke have ønsket sig en bedre klub en Viborg HK, fortæller hun:

´Jeg er stolt over, at min første kontrakt bliver med Viborg HK. Jeg har gjort mig mange overvejelser inden, jeg er nået hertil … er det for tidligt? Kan jeg levere varen? Sådanne og lignende spørgsmål har jeg haft oppe til overvejelsen, men jeg er ikke længere i tvivl. Viborg HK giver mig den helt rigtige mavefornemmelse, og det tror jeg, er det vigtigste.

Klubbens evner indenfor talentudvikling er jo helt enestående. Som målvogter kigger jeg selvfølgelig på Anna Kristensen. Hun kom hertil som helt ung, og se bare hvor hun står i dag og den fremtid, der venter hende. Det er selvfølgelig sådan noget, der er ekstremt interessant for mig, der står som ung og gerne vil udvikle mit talent. Det virker til at Viborg HK kan sætte de helt rette rammer for det, og jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af klubben og den træningskultur, som Viborg HK er kendt for .. og så har I jo også liiiiige Susanne Wilbek! 

Som målvogter er det at få lov til at arbejde med Susanne Wilbek helt vanvittigt. Det er et kæmpe plus, at hun skal træne mig sammen med Jakob Vestergaard, og jeg glæder mig virkelig til at give den max gas til træningerne og selvfølgelig til kampene´.

Glæden over det fremtidige samarbejde er gensidig fortæller Susanne Wilbek:

´Ida Marie Kaysen er en høj målmand med en god rækkevidde og en god position, men først og fremmest lægger jeg mærke til, at hun har en god udstråling og en rigtig god kommunikation med sit forsvar. Hun er på hele tiden. Hun formår at gå ind i en boble, det er primært noget man ser ved de største talenter, så hun har et talent og nogle gode forudsætninger, som vi glæder os til at være med til at få frem.

Hun er klar til at lære nyt og klar til at udfordre skytterne på flere forskellige måder, end hun allerede kan nu i en helt ung alder.

Den internationale erfaring hun har med, ser jeg som en stor fordel. Hun har dermed været i situationer, hvor hun har arbejdet koncentrere og taktisk. Hun er blevet nødt til at indstille sig på nye spiller og nye hold, agere under pres osv. og alt det, tager hun med i bagagen´.