Viborg HK Forening fylder hallerne med skoleelever

Viborg HK Forening udbygger samarbejdet med folkeskolerne og inviterer til idrætsundervisning i håndboldhallerne. 

´Færre idrætstimer i skolen og mindre foreningsidræt som håndbold og fodbold har sat aftryk på skoleelevers fysiske aktivitet under Corona nedlukningen, og selvom samfundet er åbnet op igen, er det stadig svært at få børnene tilbage i hallerne og foreningerne. Det vil vi gerne lave om på´, fortæller Mathias Rasmussen, sportschef i Viborg HK Forening, om det initiativ, han har været med til at søsætte, hvor håbet er at flere igen får øjnene op for foreningsidrætten.

´I foreningen skaber vi rammene for fællesskabet, der skal styrke børnenes interesse for og lyst til håndbold og forhåbentlig resulterer i flere indmeldelser.

Skolerne higer efter oplevelser udenfor skolen, da det styrker sammenholdet at komme på tur. Desuden bidrager det, at blive inviteret ud af huset, til at øge skoleglæden, og ikke mindst vil projektet kunne understøtte fagligheden i idrætsundervisningen´, forklarer Mathias Rasmussen.

Det udvidede samarbejde betyder bl.a. at Nordre Skoles 5. og 6. klasser netop har afsluttet et forløb, hvor klasserne på skift har haft 2 uger med håndboldtræning med fokus på boldbasis og håndboldregler. Kulminationen på skoleforløbet var en stor turnering i denne uge, hvor omkring 100 elever deltog i en masse kampe i hallerne, og hvor ligaspiller Sara Hald hjalp til og uddelte billetter hjemmekampen mod Ajax i Vibocold Arena den 27. oktober kl. 18.30.

Projektet realiseres med støtte fra Anders Brøndums Velgørende Fond.

Alle nyheder