Internationalt håndboldmiljø binder hotel og VHK sammen

Dåbsattesterne for Viborg Håndboldklubs professionelle etablering og indvielsen af Viborgs store smukke hotel ved Søndersøs nordvestlige hjørne er nogenlunde ens. Efter ansættelse af Viborg Kommunes nuværende borgmester Ulrik Wilbek som træner for VHK-damerne midt i 1980’erne trådte holdet ind i håndbolddanmarks øverste række i sæsonen 1988/1989. Nogenlunde samtidig med ansættelsen af Ulrik Wilbek slog Golf Hotel Viborg i 1986 døren op for de første gæster. Og allerede fra dag ét var mange af disse gæster håndboldspillere fra såvel det danske som det internationale håndboldmiljø.

– Salgschef Lars Behrmann og jeg har været ansat på Golf Hotel Viborg i rigtig mange år, siger hoteldirektør Lars Iversen. – I al den tid har vi haft et ualmindeligt godt og positivt samarbejde med sportsvirksomheden Viborg HK ApS, som den hedder i dag. Det udmøntede sig blandt andet i, at da VHK-håndboldfeberen var på sit højeste, arrangerede hotellet og klubben i samarbejde et fælles hotel og håndbold-tilbud, hvor vi her på hotellet solgte weekendophold med indlæg og besøg fra enten Ulrik Wilbek eller et af holdets andre store navne under spisningen efterfulgt af en stor sportsoplevelse i holdboldhallen.

Ifølge salgschef Lars Behrmann var det ikke noget, som ledelsen på hotellet i begyndelsen forventede sig meget af. – Vi annoncerede løbende i Jyllands-Posten og fandt hurtigt ud af, at de weekender, hvor der var indlagt en håndboldoplevelse, øgede vi besøgstallet mærkbart, siger Lars Behrmann, der mener at kunne huske, at der flere gange som følge af håndboldaftalen var over 80 gæster flere end normalt under weekendopholdene.

VHK er en del af hotellets dna

Såvel Lars Behrmann som Lars Iversen har den opfattelse, at VHK er en del af Golf Hotel Viborgs dna. Her henviser de til flere eksempler, hvor det mangeårige samarbejde løbende genererer gæster til hotellet. Dette eksempelvis når udenlandske håndboldbesætninger skal spille enten på klubniveau eller landsholdsniveau i Vibocold Arena. I den forbindelse oplever hotellet ofte at blive kontaktet af tidligere viborgspillere, der kender hotellet, og gerne vil bruge det, når de spiller i Viborg.

De positive holdboldrelationer kommer også til udtryk, når hotellet deltager i turistmesser i Norge, især i den sydnorske by Larvik.

– I mange år var Larvik Damehåndbold og Viborg HK nærmest uadskillelige. Hvert år mødtes de i en række europæiske turneringer, så når vi deltog på turistmesserne i den del af Norge, fik vi meget godt håndboldsnak med de norske messegæster, der kunne se, at vi kom fra Viborg, lyder det samstemmende fra de to hotelfolk.Støtter nu op om de frivillige
Golf Hotel Viborg og Golf Salonen på det lille næs ”Salonhalvøen” i Nørresø ejes af hoteldynastiet Danske Hoteller. Da det for tre år siden blev muligt at træde ind i sponsorrækken i Viborg HK som sponsor for klubbens frivillige, slog Lars Iversen sammen med Danske Hoteller straks til.

– De frivilliges indsats er af enorm betydning, også for de professionelle sportsforretninger. Det kæmpe arbejde, som disse engagerede medlemmer af Viborg HK Forening gør for Viborg HK ApS, er uovertruffet. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi ville takke ja, da muligheden for at overtage dette sponsorat opstod, siger hoteldirektøren, der sammen med salgsdirektør slår fast, at ”VHK er noget, vi rigtig gerne vil”.

VHK frivillige glade for samarbejdet
Anette Kjær Sørensen fra den store og yderst kompetente gruppe af frivillige Viborg HK-personer er glad for samarbejdet med Golf Hotel Viborg.

– Golf Hotel Viborg har sponsoreret tøj til alle de frivillige, der hjælper til kampene og andre arrangementer i hallen. Det gør, at vi kan se ens ud, og tilskuerne kan se, hvem de frivillige er. Det er vi meget glade for, så tak til Golf Hotel Viborg, lyder der fra Annette Kjær Sørensen, der også fortæller, at det at være frivillig i Viborg HK er noget, der giver menig.

– Jeg har haft mange gode oplevelser i min tid som frivillig i klubben og den professionelle afdeling siden 1992. Som frivillige er vi med til at gøre en forskel og få ting til at fungere. Vi er mange, der hver især har vores opgaver gennem en lang sæson. Selvom vi har forskellige opgaver, er vi et samlet team. Du lærer en masse fantastiske mennesker fra nær og fjern at kende. Det er altid en oplevelse at møde vores tilskuere og fans før og efter en kamp. Den stemning bliver jeg aldrig træt af. I Viborg HK er du værdsat som frivillig, og vi får megen ros. Det er formodentligt derfor, vi er er så mange, der har været med i mange år og derfor, at nye kommer til.