Markant stigning i Viborg HKs annonceværdi 

Viborg HKs annonceværdi i 2019 er vurderet til kr. 149 mio., en forøgelse på 23% fra seneste opgørelse i 2017. Det viser Infomedias medieanalyse for 2019, udarbejdet for Divisionsforeningen Håndbold, hvor samtlige ligaklubbers mediedækning er klarlagt. 

Opmærksomheden fra medierne har været stor både lokalt og nationalt, og Viborg HK har gennemsnitligt haft en omtale i timen døgnet rundt i hele 2019. 

- Der hersker ingen tvivl om, at mediernes omtale af Viborg HK har betydning for os økonomisk, derfor er vi også glade for at se, at interessen for Viborg HK fortsat er høj trods det, at vi har været med i gamet i mange år. Det giver et boost til vores samarbejdspartnere, at de kan se, at Viborg HK fortsætter med at være relevant og interessant for medierne, for med omtalerne kommer der større fokus på vores sponsorer. Det vi særligt hæfter os ved i de nye tal er, at der igen i 2019 har været vækst i annonceværdien. Det på trods af, at vi sportsligt ikke nåede helt til tops fortæller Jørgen Hansen, direktør i Viborg HK. 

Annonceværdien er beregnet ud fra den værdi, en annonce vil have i det pågældende medie, såfremt en omtale er bragt som annonce. TV og radio beregnes ud fra et indslags længde, antal seere/lyttere, samt annonceprisen pr. sekund i det givne medie. På webkilder udregnes annonceværdien på baggrund af unikke brugere pr. uge. 

- Det gode ved den omfattende omtale af Viborg HK er, at den kommer flere end os til gode. Vores samarbejdspartnere får noget for deres penge, da sponsorater bliver synliggjort på TV og i trykte materialer. Derudover er vi også med til at profilere Viborg som by, da vi er med til at skabe kendskab og interesse for de mange andre tilbud der er i vores kommune, fortæller Jørgen Hansen videre. 

I statistikken for omtaler er ikke medregnet TV-kampe i HTH Ligaen, da TV inslag over tre minutter ikke er talt med. Derfor har Viborg HKs synlighed været endnu større, da klubben i 2019 havde 11 TV-kampe på TV2s kanaler. Hertil skal medregnes optaktsprogrammer og nedtakt, hvor Viborg HK også har været et emne. Samtidig har Viborg HK også livestreamet alle hjemmekampe i EHF Cup’en, hvilket har været tilgængeligt på sociale medier, samt på EHFTV.

Alle nyheder