Melder ud om mål for sæson 2022/23

Kvindeligaen skydes i gang onsdag aften, når Viborg HK tager imod danmarksmestrene fra Odense, og inden første kamp mod et af de hold, der er favoritter til at løbe med DM medaljerne, melder Viborg HK ud om målsætningerne for sæson 2022/23.

Cheftræner Jakob Vestergaard fortæller, at spillere og trænere har lagt en masse energi og engagement i arbejdet med målsætningerne for sæsonen.

´Det at nå frem til konsensus omkring målsætningerne er enorm vigtig for os, og derfor også noget, der bliver arbejdet rigtig meget med. Målene er vores kompas og vores pejlemærke igennem hverdagen … det er træning for træning og kamp for kamp dem, vi har blikket rettet mod, og derfor ligger der også en masse forpligtende og ansvar i at nå frem til vores fælles mål og forståede heraf.

Vores mål med sæson 2022-23 er i første omgang at komme i slutspillet, spille Final4 i pokalturneringen Santander Cup og internationalt er det at spille os i gruppespillet i European League.

Vi ved, at vi kommer lidt på baghjul – vi har rigtig meget, vi skal udvikle på, og vi forventer, at vores præstationer vil svinge en del.

EM-slutrunden ligger tidligere i år, og derfor har vi lidt ekstra arbejdstid, som kan få stor betydning for os. Vi er helt overbeviste om, at når vi kommer hen på den anden side af jul og nytår, vil vores grundniveau været hævet betydeligt, og vi vil være i stand til at levere et godt og stabilt niveau. Det betyder også, at vi ser os selv, komme i grundspillet, og vores indbyrdes aftale er, at lykkes vi med det, så sætter vi et nyt mål.

Vores første mål er altså at komme blandt de 8 bedste i kvindeligaen, og her ser jeg også, at der bliver enorm hård konkurrence om pladserne. Der er 3 hold, der skiller sig ud både i forhold til spillerbudget og spillertrup, og så er der en gruppe på 6-7 hold, der skal slås om slutspilspladserne – og en af de pladser skal der altså stå Viborg HK på.

Så vil vi meget gerne prøve at spille Final4 i Santander Pokalcup, og chancen for det beror jo også på lodtrækningsheld … eller det modsatte. Vi har endnu ikke prøvet at være begunstiget med held i forhold til lodtrækning til pokalturneringen, men vi har jo alligevel leveret nogle rigtig gode præstationer, og vi har tvunget nogle hold, der på papiret er bedre end os, ud i drabelige opgør. Det er jo noget jeg både med glæd og blødende hjerte kigger tilbage på – det er ikke lykkes os at spille os i Final4, og det kunne vi rigtig godt tænke os.

I forhold til at spille europæisk er vores mål at komme i gruppespillet. Vi skal vinde kvalifikationsrunde 3, som kan blive alt fra en let omgang et sted i Europa til en mega svær modstander, for i EHL er der både hold, der nemt kan spille Champions League, og så er der hold, der er knap så gode, så der er lodtrækningen igen helt afgørende´.

Det er i denne uge kvindeligaen starter op, og Viborg HK står både med hjemmekamp onsdag mod Odense og udekamp i Ajax på lørdag. I næste uge er det Team Esbjerg, der kommer forbi VIBOCOLD Arena den 6/9 kl. 18.30.

Alle nyheder