Mathilde Juncker imponerer i sejr over Ajax

Her til aften har Viborg HK sikret sig to point mere på kontoen med en sejr over Ajax København på 28 – 21, og i aften var det især målvogter, Mathilde Juncker, der løb med opmærksomheden efter en uge, hvor hun pludselig er blevet førstevalg.

Mathilde Juncker blev kåret som kampens spiller efter en virkelig overbevisende præstation. Juncker havde selv set frem til aftenens kamp med en smule ærefrygt – det var trods alt første gang, hun skulle være førstevalg i truppen efter Anna Kristensens farvel først på ugen, og efter kampen er målvogterne både glad og lettet:

´Jeg følte, at jeg skulle arbejde mig lidt ind i kampen. I første del af kampen skulle jeg lige finde rytmen og finde min plads i målet, men heldigvis stod vi virkelig godt i forsvaret, og det hjalp mig til at finde ro, og langsomt begyndte min selvtillid at vokse. I anden halvleg kunne jeg mærke, at redningerne begyndte at komme til mig. Det var dejligt – virkelig dejligt.

Jeg har selvfølgelig været spændt på, hvordan det ville være uden Anna – altså jeg ved jo godt, at jeg kan stå på mål, men når man pludselig er der alene, er man jo også klar over, hvilket ansvar der hviler på ens skuldre.

Jeg er enormt glad for, at jeg har haft Susanne Wilbek de seneste dage. Hun er bare så rutineret, og hun ved nøjagtig, hvad jeg tænker, og hvordan hun kan hjælpe mig. Det har været helt uvurderligt i forhold til, at det kom lidt pludseligt, at jeg nu skulle være førstevalg´.

Holdets anfører Maria Fisker kalder sejren ´ekstrem vigtig´, og har da også roser til både Juncker og resten af holdet:

´Vi ville gerne rejse os efter Annas exit. Hun vil være svær at tage ud af hvilket som helst hold, og vi kommer selvfølgelig også til at kunne mærke det. I dag havde vi bare Juncker, som stod fantastisk, og det giver enormt meget tro på tingen for hele holdet, når hun leverer sådan en kamp i dag. Hun stepper jo for vildt op, arbejder sig ind i tingene og viser, at vi har en virkelig god erstatning, så det er enormt positivt.

Generelt er det også en god holdpræstation i dag. Der er mange på banen, der er mange, der bidrager, og det er vigtigt for os at skabe disse holdpræstationer.

Cheftræner Jakob Vestergaard er også godt tilfreds med kampen: ´Jeg er godt tilfreds med vores præstation i aften. Vi vinder 28 – 21 over Ajax, og efter de første 5 minutter, som er lidt ukoncentrerede fra vores side, fokuserer vi og leverer en god kamp. Vi har mange mand i spil, og Juncker står en fantastisk kamp, hvilket selvsagt var meget vigtigt ovenpå en uge, hvor vi lige har sagt farvel til Anna. I anden halvleg holder vi en 6-7 måls føring det meste af tiden, og tager en rimelig sikker sejr´.