Ligaprofil skifter til Viborg HK

Viborg HK bliver en streg rigere fra sæson 2023/24, hvor Ringkøbings Alberte Simonsen trækker i den grønne trøje.

22-årige Alberte Simonsen erobrede stregpositionen på Årets Hold i kvindeligaen i sæson 2021/22, hvor hun satte 104 mål ind for Ringkøbing, og hun føler nu, at det er tid til at rykke videre, og glæder sig over at skiftet bliver til Viborg.

´Jeg har spillet hele min ungdom i Herning og de sidste to U18 år i Silkeborg, før jeg kom jeg til Ringkøbing.

Inden jeg kom til Ringkøbing, var jeg faktisk bagspiller, men takket være den måde Ringkøbing fungerer på – hvor der også er tid til lidt sjov ind imellem, kom jeg ved et tilfælde på stregen, og her fandt jeg så virkelig min position, og jeg kunne mærke, at jeg rykkede mig. Håndbold gik herefter fra at være en stor interesse til at blive min store passion, og den har vokset sig større og større – og mere omfattende, tidskrævende og seriøs.

Det har altså ikke ligget i kortene, at jeg skulle blive ligaspiller, ligesom det fx gør for mange andre, der har bevæget sig rundt på ungdomslandsholdene, inden eller samtidig med at de kommer på et ligahold. Da jeg kom på stregen, udviklede jeg mig meget, og selvom jeg elsker at spille i Ringkøbing og kunne blive i den klub altid, så glæder jeg mig også til at rykke videre. Jeg er vildt glad for, at det er Viborg HK, jeg skal spille i fra næste sæson, for det er jo en legendarisk klub i dansk håndbold.

Viborg HK står i en situation, hvor de skal bygge et hold op igen – ligesom de gjorde da både Jørgensen og Haugsted kom til klubben, og klubben har flere gange vist, at den kan skabe rammerne for talentudvikling. Derfor er det også en meget attraktiv klub at komme til, når man som mig er en ung spiller, der gerne vil udvikle sig.

Jeg glæder mig over, at jeg skal til Viborg, fordi det virker til at være en klub, der også har fokus på, at tingene fungerer godt udenfor banen. Der er et professionelt set up omkring truppen, og jeg har hørt fra flere, at sammenholdet udenfor banen er godt, og det har også en stor betydning for mig´.

Cheftræner Jakon Vestergaard glæder sig over klubbens nyerhvervelse, og han ser, at hun vil passe rigtig godt ind i næste sæsons trup:

´I Alberte Simonsen får vi en rigtig dygtig stregspiller, der har leveret på et højt niveau igennem lang tid. Hun har gjort det fremragende for Ringkøbing, og vi mærkede selv i sidste uge, at hun er en spiller af høj kvalitet. Hun er en spiller, der indeholder mange ting. Hun formår både at scorer mange mål, rykke hurtigt og sætte gode screeninger. Hun er fysik stærk, hvilket især kommer hende til gode i forsvaret, hvor hun både kan dække midten og ude på back positionerne.

Hun er ung og fremadstormende. Hun er allerede en stor profil i ligaen, hvilket hun også viser ved at være på Rundens Hold gentagne gange, og hun passer perfekt til vores strategi, og vi tror på, at vi kan være med til at gøre hende endnu bedre, end hun allerede er i dag´.

Direktør Jens Steffensen har tidligere forklaret, at Viborg HK ikke er på udkig efter håndboldens helt store stjerner, men derimod fokusere på at spotte talenterne … dem klubben kan udvikle, og som kan være med til at skabe et nyt, stærkt hold og her passer Alberte Simonsen godt ind:

´Alberte Simonsen er en stregspiller, vi har holdt øje med i et godt stykke tid, og jeg er stolt over, at det er lykkes os at trække hende til Viborg HK. Hun markerer sig som en alsidig håndboldspiller, der er dygtig i begge ender af banen, så jeg glæder mig til at se hende i grønt fra næste sæson´.

Alberte Simonsen har tegnet en 2-årig kontrakt med Viborg HK fra sæson 2023/24.