Klubikon fejrer 25-års jubilæum

Når Viborg HK løber på banen i aften, er det startskuddet til kvindeligaen, og det er samtidig den 25. sæson i træk, hvor klubbens ikoniske holdleder Liss Kristensen går på banen sammen med spillerne for at sætte sig på bænken – eller i det meste af kampen nok nærmere være lavtstående ved bænken i entusiastisk opmuntring til de grønne med ønske om at yde deres bedste.

Når man som Liss har været i klubben i 25 år, har man dermed også være med til at vinde Viborg HK´s 3 største stoltheder: de 3 Champions League pokaler. Desuden også 14 DM-guldmedaljer, flere sølvmedaljer og pokaltitler og en af dem, der har været med hele vejen, er Susanne Munk Wilbek, der i anledning af holdlederens 25-års jubilæum udtaler:

´Liss er en gave til ethvert team. Hun er passioneret og rummer alt fra ømme fødder til lugten af makrel på hotelværelserne på udebaneturene.

Hun er hjælpsom og engageret, og så er hun en person, der samler holdet og støtter hver enkelt spiller samtidig med, at hun har fokus på vores mål og ved, at der skal ydes en god arbejdsindsats for at skabe resultater. Hun er et stort aktiv for klubben´.

Igennem de 25 år som holdleder har Liss Kristensen knyttet utallige, nære relationer til spillere fra hele verden, og uanset hvilket klub VHK i dag besøger, kender de Liss, og hun kender dem – og det uanset om klubben ligger i det fjernes hjørne i Ungarn eller på Nykøbing Falster. Flere af de tidligere VHK´ere fortæller også gerne, om den betydning, hun har haft for dem og har for klubben:

´Liss betyder alverden for os spillere, trænere og hele klubben. Hun var en bonusmor for mig, da jeg kom til VHK som 19-årig, og hver gang jeg havde nogle spørgsmål til det ene eller det andet, kunne Liss give mig svaret. Hun har en passion både inde på og udenfor banen som ingen andre. Hun holder sammen på klubben, og uden hende havde Viborg ikke den historie og de trofæer, de har i dag.

25 år i træk i den samme klub – det er kæmpestort, og jeg vil gerne sige tak for 5 fantastiske år på bane og for et venskab som varer ved resten af livet´, Kristina Jørgensen

´Tak for alt hvad du har gjort for Viborg HK. Du har passet på mig og alle de andre kvinder, der igennem tiden har været under dine vinger.

Du støtter og hepper på os alle - både på banen og udenfor. Vi kan altid regne med dig, uanset om det handler om at hjælpe os med praktiske opgaver eller drikke shots til vores fester. Du er der altid, og det er vi dig meget taknemmelig for. Du er Viborg HK´, Maria Fisker

´Liss er et helt fantastisk menneske. Da jeg kom til Viborg som 22-årig fra Sverige, var hun faktisk en af de afgørende grunde til, at jeg hurtigt kom til at trives så godt i klubben, og hun var også medvirkende til, at jeg blev i 5 år.

Hun bærer klubbens kultur i hjertet og viderebringer den vinderkultur, som klubben er kendt for.

Hun kan jo alt! Hun tager sig af spillernes børn, giver opmuntrende ord, og hun kan også sige de sandheder, man nogle gange har brug for at høre. Efter mine 5 år i VHK ser jeg stadig Liss som en fin ven og et dejligt menneske. Hun var en stor del af mine år mellem 22 – 28 år´, Carin Strömberg