Kender du de nye håndboldregler?

Ny sæson - nye regler 👍

Kender du de nye håndboldregler?

- ellers kan du da lige kigge med her, så du er klar til ligastart i VIBOCOLD Arena, når vi tager imod Odense på onsdag kl. 18.30

👉Hurtigt opgiverkast

Tidligere skulle opgiverkastet efter en scoring foretages midt på banen. Nu må det foregå alle steder i en ny midtercirkel på fire meter i diameter – og det må tages, mens spilleren er i løb. Ingen modstandere må opholde sig i midtercirklen under opgiverkastet.

👉Skud i hovedet

Reglerne er strammet til, sådan at det er spilleren, der afslutter, som har ansvaret for, at en målvogter ikke bliver ramt i hovedet, og skud i hovedet vil altid medføre straf. Sker det ved et uhindret skud vil det resultere i to minutters udvisning. Rammer en spiller målvogteren i hovedet på straffekast eller frikast efter tid, vil det fortsat udløse et rødt kort - medmindre målvogteren bevidst forsøger at redde bolden med hovedet.

👉Fra 6 til 4 afleveringer

Når der er markeret for passivt spil, er antallet af maksimalt tilladte afleveringer nu fire, hvor det før var seks. Desuden siger de nye regler, at bliver en afslutningen blokeret af en forsvarsspiller, tælle det også som en aflevering.