Heller ikke denne gang

Viborg HK kommer godt fra start, og sætter kampens første mål ind i opgøret, der giver vinderen adgang til den eftertragtede Santander Cup Final4, men desværre lykkes det ikke for Viborg HK at kvalificere sig, og det ender med et nederlag på 34 - 27 efter en rigtig flot første halvleg.

NFH og VHK følges af igennem kampens indledende minutter, Anna Kristensen åbner kampen med flere virkelig imponerede redninger, og efter 9 minutter står der 5 - 5.

I den første time out beder Jakob Vestergaard om et mere aggressivt forsvar og gerne med ekstra opmærksomhed på Alberte Kielstrup.

I første halvleg lægger de grønblusede et godt tryk i angrebet, men efter 20 minutter sniger der sig flere fejl ind, og NFH når op på en 3-måls føring - men ikke i mange minutter, for Anna Kristensen har igen et par virkelig store redninger, og i kombination med en scoring fra Mumbongo, så Hovden og så Rivas Toft er vi på 13 – 13 - tre min før tid.

Umiddelbart inden pausen sætter Rivas Toft endnu et mål ind, og VHK er foran med 1. NFH får tilkendt straffe og bruger den situation til at bringe sig på 14 – 14, men så sætter Rivas Toft igen et mål ind, og vi går til pause med en 1-måls føring (14-15).

Anden halvleg starter med et mål fra Sara Hald hjulpet godt på vej med en god assist fra Hovden. I løbet af to minutter, er vi på en 3-måls føring, men NFH kommer tilbage, og efter 5 minutter står der 17-17, og efter 8 minutter er stillingen 20 – 18, og så tager Jakob Vestergaard time out i et forsøge at få styr på spillet. Anden time out tager cheftræneren kort tid efter, for NFH er løbet fra os. Lige lidt hjælper det, og 13 minutter ind i anden halvleg står der 24-19.

Viborg HK kæmper for at komme tilbage, men flere tekniske fejl og brændte chancer gør sit til, at det ikke lykkes og med resultatet 34 – 27 er VHK ude af Santander Cup Final4.

Efter kampen er det en skuffet Mathilde Rivas-Toft:

´Vi spiller en god første halvleg, men vi mister momentum i anden halvleg. Vi kommer godt fra start, men lige pludselig går det hurtigt, og de bringer sig foran med flere mål. Det ryster os lidt, og vi formår ikke at løse deres spil. Det er ærgerligt, for vi ville rigtig gerne i Final4´.

Cheftræner Jakob Vestergaard er efter kampen også skuffet, men han ser dog også mange gode ting i spillet i dag:

´Vi spiller, som vi ønsker i første halvleg, og vi leverer den bedste halvleg, vi har gjort mod NFH, og så sker der det, som der også er sket før: Vi har 5 minutter, hvor vi ikke scorer mål. Vi spiller udsikkert, de kommer blæsende, vi laver et par tekniske fejl, så fra at være foran med 3 er vi pludselig bagud med 5.

5-1 forsvar giver os problemer, selvom vi har forberedt os godt på det, og vi kommer til for dårlige afslutninger, og vi laver for mange fejl.

Vi havde også forventet, at vi kunne bringe Moa i spil. Hun leverede en vanvittig flot træningskamp mod Skanderborg, og vi havde regnet med, at hun skulle have haft en god rolle i dag, men hun fik et hold i ryggen under opvarmningen, og det er selvfølgelig ærgerligt for os.

Vi går herfra med en god følelse fra førte halvleg, og vi lykkes godt med 6 mod 6, så selvom det ikke blev til Final4, er der bestemt noget at arbejde videre med´.