Fremragende, forfærdelig og meget godkendt

Efter 5 dage på træningslejr i Sverige er Viborg HK hjemme igen, og i bagagen er både nye indsigter i spillernes kompetencer, bedre samspil, øget kendskab til hinanden … kort sagt alt det som cheftræneren håbede på, at træningslejren ville give.


´Når vi er sammen i fem hele dage, har vi brugt tiden på at tale håndbold, træne håndbold og spille håndbold, men vi har også afsat tid til andre aktiviteter, hvor vi har set hinanden i nye situationer, og så siger det sig selv, at udbyttet er rigtig stort.
Et af målene ved at tage på træningslejr var at spille mod nogle hold, som vi ikke møder i den danske liga, for det giver rigtig meget, når man møder nogle, som man ikke har så stort kendskab til´.

3 meget forskellige kampe


Træningslejren har budt på tre forskellige modstandere. Første hold, der tørnede sammen med de grønblusende, var Skövde, som Viborg HK besejrede med 19 mål (21-40).


I anden kamp stod vi overfor de svenske mestre og Champions League holdet Sävehof og måtte gå fra banen med et nederlag (34-27), mens tredje og sidste kamp blev spillet mellem Viborg HK og Önnereds HK, hvor Viborg igen løb med sejren (24-28). De tre meget forskellige kampe beskriver Jakob Vestergaaard således:

´Første kamp var fremragende, anden kamp var helt forfærdelig og tredje meget godkendt. Vi er kommet godt videre med vores spilkoncepter, og det er blevet tydeligere for os, hvad vi skal forbedre frem til ligastart.
Flere spiller har vist sig positivt frem på turen. Det er tydeligt, at vi scorer mange mål fra vores højre fløj, hvor især Emilie Hovden gør det fremragende i vores kontrafase. Kerstin har vist sine evner som spilstyrer, og hun har et højt niveau, som vi kan lægge lag på, så det er lovende.


Mathilde Rivas Toft slutter rigtig fint af og leverer en god kamp med mange stærke afslutninger, og jeg ser også, at Tonje tager mere ansvar. Charité forventer jeg ryger ind i en spændende udvikling … og sådan kan jeg blive ved. Der er mange muligheder i vores nye hold.
Vi ved, at det bliver afgørende, at vi får løst vores defensive, og jeg kan se, at vi allerede nu er blevet bedre. Vi lukker bedre af, men det er også her, vi har meget at arbejde med endnu, men for hver kamp og hver træning, ser jeg fremskridt.

Styrkede relationer


På træningslejren har der også være tid til flere forskellige aktiviteter udenfor banen. Truppen har bl.a. klatret i skovens høje grantræer, udført forskellige samarbejdsøvelser og bare hygget sig med gåture og et enkelt restaurantbesøg, og formålet med også at sætte tid af til det er klart:


´Når vi er sammen så mange timer og laver forskellige ting sammen, styrker vi relationerne. Vi har noget at snakke om og noget at grine af, og vi lærer hinanden at kende.


I Sverige havde vi også afsat tid af til individuelle spillersamtaler, og det giver jo også et godt udgangspunkt for at skabe et homogent hold, at man kender hver spillers individuelle mål, så det har været virkelig udbytterigt at være afsted´.

Galt til genialt og retur


Med et ret nyt hold er det flere gange blevet pointeret, at der er meget at arbejde på, og selvom én træningslejr kan rykke os langt, ligger der stadig virkelig meget arbejde forud, siger cheftræneren:


´Der er ingen tvivl om, at der er langt endnu. Vi er i den spæde opstart, og vi bølger frem og tilbage mellem galt og genialt og tilbage igen.


Håndbold handler meget om timing og indbyrdes forståelse, og det kommer, når vi bruger timer sammen, så hver gang vi gør det, lægger vi lidt på, men der er stadig lang vej.


Vores første rigtige vigtige kamp er pokalkampen (23. august), og dernæst skal vi skrabe så mange point som muligt til os i ligaen. Når vi så rammer december, har vi nogle vigtige europæiske kampe, hvor vi skal toppræstere. Dernæst skal det hele afgøres i marts og april, og hvordan tingene ser ud til den tid, er virkelig svær at sige´.

Næste træningskamp afvikles i Ribe mod tyske Dortmund på onsdag kl. 14.00 og dernæst venter Randers i VIBOCOLD Arena på fredag kl. 10.45