Første uge er gået i sæson 2022/23

- hvordan den er forløbet, giver cheftræner Jakob Vestergaard svaret på her.

´Vi er kommet virkelig godt fra start, og spillerne er mødt ind med en god form, og det gør bare hele opstarten lettere. Når spillerne møder ind i en god fysisk tilstand, betyder det, at vi allerede fra første træning kan begynde at udvikle spillet´.

Store ændringer på vej

Med især de to store profiler, Kristina Jørgensens og Line Haugsteds, afgang og hele 5 nye spillere i truppen, har Jakob Vestergaard tidligere fremhævet, at der bliver behov for nytænkning, og den del er der allerede taget hul på:

´Den første uge har vi brugt på at tydeliggøre spilkonceptet, og der er rigtig meget at holde styr på, for vi ændrer jo på alt. Vores defensive, vores offensive, vores overtal og vores undertal – ja det er alt, der bliver vendt om og kigget på med nye øjne, så derfor bruger vi også meget tid på taktikken allerede fra dag 1.

Vi har fået mange nye spillere, hvilket bl.a. betyder, at man skal finde hinanden på banen, finde hinandens timing og rytme, og det tager tid. Der er meget, der skal kommunikeres, italesættes og vises, og så skal det prøves af til træningerne, og det er vi i fuld gang med ´.

Træning med det Sydkoreanske landshold

Det Sydkoreanske landshold ankom til Viborg fredag i sidste uge, og de bruger denne uge på at træne i VIBOCOLD Arena, inden holdet i næste uge deltager i den store internationale turnering Generation Handball. Der er indlagt flere samtræninger mellem landsholdet fra Sydkorea og Viborg HK, og der er mange gevinster ved det, fortæller cheftræneren efter første session:

´Vi har netop afsluttet en virkelig god træning sammen med landsholdet fra Sydkorea, hvor vi bliver matchet og udfordret på alle parametre. Det er en exceptionel fed træningsmodstander, som giver og tager. De er ekstremt hurtige på fødderne og giver selv vores sprintere kamp til stregen, så det er fedt, for der bliver vi straffet prompte, hvis ikke vi er aggressive nok´.

Hårdt arbejde venter forude

Det er tidligt at bede om en status på truppens niveau her efter én uge, men spørgsmålet har vi alligevel stillet – og fået svar på:

´Vi har rigtig meget hårdt arbejde foran os – det skal der ikke herske nogen tvivl om.

Der er mange, der er kommet til, og som skal ind og løfte afgørende situationer. Når vi er aggressive i vores forsvar, ser det godt ud, og når vi bliver for defensive, bliver vi pressede. Jeg har set, at vi er gode til at få bolden videre, og er gode til at få vores stregspillerne med, hvilket er virkelig positivt. Vi spiller med lidt mere omtanke og er allerede på nuværende tidspunkt gode til at få rytme i spillet´, afslutter Jakob Vestergaard.

Næste uge deltager Viborg HK i Generation Handball og her skal truppen møde det Sydkoreanske landshold, norske Romerike Ravens og Storhamar, som holdet sidst mødte og besejrede i EHF European League.

Kampprogrammet findes på vhk.dk og på generation-handball.dk

´

Alle nyheder