Et godt klima mellem VHK og Bjerringbro FH led ingen skade selvom viborgholdet løb med pointene

Medens Viborg Håndboldklub har huseret i Kvindeklubhåndboldens øverste række siden sæson 1988/1989, er lørdagens modstander fra Bjerringbro FH i gang med deres første sæson på dette niveau. Men det gør ikke glæden og spændingen ved at møde de gode håndboldkollegaer fra Viborg Kommunes anden Kvindeligahåndhold mindre intens. Hen over lørdag eftermiddag summede og sprudlede BIOCIRC Arena og anlæggets hal 2 af liv. VHK administrationen havde med Jonas Dyrborg som primær tovholder, sat alle sejl til, for at skabe nogle underholdende rammer for nabodysten. Det gode forarbejde var ikke spildt. Med 30-25 i VHK favør blev lørdagen en god dag for alle klubbens tilhængere fra fjern og nær.

Inden kampe gjorde cheftræner Ole Bitsch det klart, at dagens modstandere, uanset deres aktuelle placering på Kvindehåndboldligaens næstsidste plads, er et rigtigt godt hold, der krævede respekt. – De har i mange kampe spillet lige op mod de af ligaens hold, der ligger placeret i mellemgruppen og kun tabt med få bål. Så vi skal i dag spille vort eget spil, og huske at holde fast når vi nærmers os afslutningen, lød det fra Ole Bitsch.

Og sådan blev det. Ud over en 13 – 13 stilling 23 minutter og 42 sekunder inde i kampen havde VHK styr på begivenhederne. Otte minutter før slutfløjtet fik VHK sat en tre måls føring ind Bjerringbro FH ikke kunde nå. Det var da også en tilfreds cheftræner, der efter kampen kunne konstaterer, at hele holdet efterhånden er der, han som træner gerne ser det skal være.  – De to seneste kampe har vi holdt fast i kampens døende minutter og ikke ladet os gribe af den stressfaktor  som vi tidligere gjorde alt for ofte, sige Ole Bitsch.

Ud over mopperetten  frem til næste opgør mod Bjerringbro FH var der som bevis på, at VHK er Viborg Kommunes førende Kvindelighåndboldhold en flot pokal til det i forvejen godt fyldte pokalskab.

Næste opgave er onsdag den 6. marts 2024 kl. 1830. Her står Team Esbjerg klar i BLUE WATER DOKKEN i Esbjerg. Hele VHK staben er på det rene med, at det bliver en stor opgave. Men nogen skal have skovlen under Kvindeligaens tophold sæson 2023/2024. Og hvorfor skulle det ikke være Viborg Håndboldklub.

Viborg HK – Bjerringbro FH : 30  – 25

VHK målscore: Christina Pedersen 12, Sara Hald 5, Jana Mittún 3, Louise Søndergaard 2, Katarzyna Portasinska 2, Charité Mumbongo 2,  Alberte Simonsen 1, Marielle Martinsen 1, Julie Holm 1, Maria Fisker 1.