Det blev lidt af en øv-lørdag i Ikast

Skal man sætte sin lid til kvaliteten af en profeti fra et af landets håndboldeksperter, var det måske de kommende Danmarksmestre 2023/2024 Viborg HK mødte, da holdet lørdag den 7. oktober 2023 tabte til formstærke Ikast Håndbold i IBF Arenaen i Ikast.

Fra en god start, hvor viborgspillerne spillede frisk og uimponeret, gik der, fra midten af første halvleg og kampen ud, mere og mere lavenergi i Viborg HK´s indsats. På den baggrund måtte en skuffet cheftræner efter kampen bare konstatere, at kvaliteten i spillet på ingen måde kom bare i  nærheden af den gode indsats, spillerne præsterede i midt-uge kampen på udebane mod Nykøbing Falster Håndbold.

Selv om cheftræner Ole Bitsch har fået kampen lidt på afstand over weekenden, er han stadig ærgerlig over kampens forløb. – Vi har et rigtigt godt hold, der bare mangler den sidste tyngde for at være med i de kampe, hvor vi møder topholdene. Med de gode resultater Ikast Håndbold fører sig frem med i såvel den danske liga som EHF Champions League, går de ind til alle kampe med et mentalt overskud. Når vores spiller har lært at håndterer sådanne udfordringer, er vi tilbage i ligaen på det niveau vi normalt har, siger Ole Bitsch, der samtidig konstaterer, at der er masser af lys for enden af tunnelen. 

Nu står den på efterårsferie og landsholdspausen inden Viborg HK og holdets 18 spillere med holdteamet og en fyldt BIOCIRC Arena som positiv støtte lørdag den 21. oktober skal møde Silkeborg-Voel KFUM. Kampen starter kl. 16.00.

Ikast Håndbold– Viborg HK: 40 - 27

VHK målscore: Sara Hald 5, Alberte Simonsen 4, Julie Holm 4, Laura Thestrup 3, Camilla Degn 3, Louise Søndergaard 3, Karen Klokker 2, Charité Mumbongo 1, Christina Pedersen 1, Jana Mittún 1.

Foto: Fotograf Johnny Pedersen