Jakob Vestergaard med optakt til semifinalen mod Team Esbjerg

Inden aftenens afgørende semifinale mod Team Esbjerg har vi mødt cheftræner Jakob Vestergaard til en snak om truppens tilstand og forventninger til topopgøret.

´Alle mand er friske – og det er jo et godt udgangspunkt især efter en periode, hvor vi har været ramte af flere småskader.

Sara Hald er med igen, og Moa Högdahl kan vi også tildele spilletid, så det giver lige lidt ekstra ressourcer, hvilket er kærkommen, for vi har været meget i brug på det seneste – men til spørgsmålet om, hvorvidt vi er klar … og om vi er trætte .. dertil vil jeg sige stort og tydeligt JA og NEJ.

JA - vi er max klar, og vi glæder os vanvittig meget til at spille semifinale.

NEJ – vi er ikke trætte. Vi er sultne efter at spille os i finalen.

Vi har haft en god træning og en god taktik i går, så med den ret begrænsede tid, vi har og har haft at gøre med siden EHF Final4, synes jeg, at vi er klar og velforberedte.

Team Esbjerg kommer til Viborg for at sikre sig en finaleplads, og holdet er uden tvivl under et vanvittigt stort pres, men det tænker jeg egentlig også, at vi er, så jeg er ikke i tvivl om, at der vil blive gået til stålet i aften.

Begge hold vil SÅ gerne i finalen.

Opskriften på at komme i finalen ligger i, at vi skal lave få tekniske fejl, lykkes med vores kontra og præstere en stærk defensiv. Desuden bliver det afgørende, at vi kan løse deres 6-0 forsvar, deres 5-1 forsvar og deres 5-1 forsvar, hvor de ligger - formentlig Sanna Solberg - skævt over på vores venstre back. Vi skal også kunne løse deres 7 mod 6, som de kommer tilbage i kampen med, da vi mødtes i Esbjerg, så der bliver lidt at holde øje med.

Jeg forventer, at det bliver tæt, og muligvis bliver det de helt små marginaler, der kommer til at afgøre udfaldet, så mon ikke der venter en nervepirrende semifinale med virkelig attraktiv seværdig håndbold.

At vi tog det ene point i Esbjerg i første semifinale betyder, at der er én kamp, og det er i aften. Havde du spurgt mig inden slutspillet, om jeg kunne leve med en afgørende semifinale mod Esbjerg i VIBOCOLD Arena, havde jeg sagt JA TAK.

Alle nyheder