Tyskerne var for stor en mundfuld

Tyskerne var for stor en mundfuld

- sølv til Viborg i European League

Viborg HK mødte sin overmand i finalen, - på alle positioner, og det resulterede i et nederlag på 20-31 over tyske Bietigheim.

Det storspillede mesterhold, der nu kan bryste sig af ikke at have tabt 50 kampe i træk, splittede Viborg HK´s forsvar ad, og defensivt lukkede tyskerne af i en grad, der gjorde Viborgs angrebsspil mere end svært at få til at fungere.

´Bietigheim var bare meget, meget bedre end os i dag´ siger Jakob Vestergaard efter kampen og fortsætter tydeligt skuffet over nederlaget:

´Sikke en røvfuld. Det var en hård kamp og en hård afslutning på en fra vores side ellers yderst velspillet europæisk turnering. Vi har spillet på et højt niveau igennem hele European League turneringen – bare ikke lige i dag, og det er selvfølgelig brandærgerligt. 

Vi bliver klædt af – og vi laver for mange fejl. Vi får faktisk en god start, men det bliver ret hurtigt tydeligt, at de har meget mere at byde på end os´.

Line Haugsted var også skuffet efter finalenederlaget, men måtte også bare erkende, at Bietigheim var langt overlegne.

´Vi blev jo kørt over – de var bare sindssyg dygtige til at læse spillet. De går frem og ramme os - hele tiden - og det tager farten og rytmen ud af vores spil. Selvfølgelig er jeg ærgerlig, men vi kunne bare ikke løse det i dag.

Tak til Viborg

I ugen op til den store finaleweekend har der været kæmpet administrativ for at få turneringen til at spille både på og udenfor banen, og der har været arbejdet hårdt for at få gang i billetsalget. En weekend fuld af konfirmationer og en international turnering, som nogle har svært ved at forholde sig til, blev præsenteret som en del årsagerne til det manglede billetsalg. Da finalen endelig blev skudt i gang, var sæderne dog fyldte og stemningen i top, hvilket også cheftræner Jakob Vestergaard også fremhæver i evalueringen af kampen:

´Der var et perfekt set-up. Vi har oplevet en vanvittig god opbakning i både semifinalen og finalen, og det er simpelthen så fedt at spille på hjemmebane. Derfor ærgrer det mig også, at vi så ikke leverer en bedre præstation i dag, så publikum havde fået lidt mere valuta for pengene, for stemningen var helt i top, og det vil vi gerne takke for´.

Topscorer – en holdpræstation

Kristina Jørgensen blev Viborg HK's topscorer med fem mål og blev også topscorer i hele EHF European League turneringen med 72 mål. En titel der glæder hende – trods alt:

´Selvfølgelig er jeg glad for og stolt over at være turneringens topscorer, men jeg havde godt nok hellere byttet min titel ud med titlen som vinder.

Selvom det er mig, der får anerkendelsen, må jeg også bare sige at den ligesom alt andet i håndbold handler om holdet. Jeg kan takke mine holdkammerater for at spille mig god og sætte mig i positioner, hvor jeg kan scorer – så det er reelt en holdindsats´.

På onsdag er der topkamp i VIBOCOLD Arena igen, hvor Viborg HK spiller semifinale i den danske liga mod Team Esbjerg. Kampen fløjtes i gang kl. 20.30 og en sejr betyder, at Viborg HK sendes direkte i finalen - uafgjort eller nederlag vil tvinge os ud i en 3. semifinale i Esbjerg.