Klar til semifinalen mod Team Esbjerg

Viborg HK har som det eneste hold i gruppespillet vundet begge sine kampe over Team Esbjerg (34-30 ude og 36-29 hjemme). Dermed kan man godt foranledige sig til at tænke, at Viborg HK er favoritter.

Helt sådan forholder det sig dog ikke!

De grønne møder i aften et Esbjerg mandskab, der leverer håndbold i topklasse. Team Esbjerg satte en tyg streg under truppens aktuelle niveau, da de netop kvalificerede sig til Final4 i Champions League i weekenden – og mon ikke det er en præstation, der giver et enormt selvtillidsboost forud for første semifinale i Bambusa-kvindeligaen, der skydes i gang kl. 20.00 i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Om udsigten til aftenens kamp og hvem, der har favoritværdigheden, siger Jakob Vestergaard:

´Vi glæder os helt vildt. Det er jo de her få kampe, hvor det hele skal afgøres, og vi er superglade for, at vi efter en god sæson nu skal spille semifinaler.

Vi skal ned og matches mod et af de absolut bedste hold i Europa, og det er vi lykkedes ret godt med tidligere, så det er selvfølgelig vores håb, at vi kan gøre det igen.

Esbjerg står godt til os, og vi ved, at et af succeskriterierne bliver, om vi kan få meget fart på og løbe med dem, og så skal vores defensive selvfølgelig fungere.

Vi indtager gerne underdog rollen i aften – sådan må det være, og det har jeg det fint med. Det bliver virkelig svært at starte på udebane mod et meget velspillende Esbjerg hold, men jeg er fortrøstningsfuld – det er jo altså samme hold, som vi vandt over for 1,5 måneder siden, og det fokus skal vi lige holde fast på. ´

Status på truppen

Team Esbjerg råder over flere virkelig dygtige spillere, og det samme gør Viborg HK, og hvis Anna Kristensen holder målet rent, Lærke Nolsøe og Kristina Jørgensen får gang i deres fantastiske parløb, Ida-Maria Dahl rammer dagen med kontra og skarpe afslutninger, Line Haugsted og Camilla Fangel lukker af i forsvaret – hvis det hele går op i en højere enhed, er det ikke mange hold, Viborg HK ikke kan slå.

Ovennævnte profiler skal dog også levere på topniveau i en semifinale mod Team Esbjerg, hvis vi skal have en chance, og dermed skal alle mand som absolut minimum være klar til kamp.

Den seneste periode har været præget af både store og små skader, hvilket forståeligt nok har givet anledning til bekymring for Jakob Vestergaard, men heldigvis kan både Camilla Fangel og Line Hausgted meldes klar, mens Sara Hald er tvivlsom. Signe Vetter er ude, og det er Moa Högdahl jo desværre også med en skadet tå, mens Maria Fisker også sidder ude – dog i lykkelige omstændigheder.

Line Haugsted blev tildelt en hård tackling i kampen mod NFH, der gik ud over hendes skulder. Derfor var Hausted ikke på banen i Odense og heller ikke i pokalkampen mod Aalborg, men efter en blokade og nogle dages hvile, er hun klar til kamp i aften:

´Min skulder havde brug for noget ro, og jeg tror, at det var godt givet ud, for nu er jeg klar til at tage fat i aften, og det glæder jeg mig. Det er jo kulminationen på hele sæsonen, vi er inde i nu, så selvfølgelig er det dejligt, at jeg kan være fuldt ud med igen, siger Line Haugsted.

Presset hviler på Esbjerg i aften, og Line Haugsted mener bestemt, at Viborg HK har en chance og som hun for nyligt med et smil og et træk på skulderen sagde til Bent Nyegaard, der mente, at det ville være ´den helt store overraskelse´, hvis Viborg HK ville komme i DM-finalen:

´Vi har haft et rimelig godt tag på Esbjerg´.

Lad os håbe at de grønne også har et godt tag på dem i aften. Kampen fløjtes i gang kl. 20.00 og vises på Tv2 Sport.