En ubetydelig kamp der blev rigtig dyr for Viborg HK

Allerede inden aftenens opgør mod Odense havde begge hold kvalificeret sig til semifinalerne, og dermed var der reelt ikke noget at kæmpe om i aften.

Derfor havde Jakob Vestergaard også allerede inden kampstart gjort det klart, at det vigtigste for ham og truppen ville være at komme skadefri igennem kampen og få fordelt ressourcerne sådan, at de kan stå stærkest muligt til den vigtige første semifinale på onsdag i Esbjerg.

Ingen af ønskerne blev dog desværre opfyldt.

Det blev en dyr kamp for de grønne

Allerede inden kamstart stod det klart, at hverken Line Haugsted eller Camilla Fangel ville komme på banen i dag. For Line Haugsteds vedkommende er det hendes skulder, der driller, men Fangel må se sig slået ud af en fiber. Desuden er Moa Högdahl som bekendt stadig ude, og dermed var truppen fra start betydelig reduceret. Værre blev det, da bagspiller Signe Vetter vred om på sin fod under opvarmning – så var Viborg HK nede på 11 mand ved kampstart. Signe Vetter blev kørt på skadestuen umiddelbart efter og fik taget et røntgenbillede, der heldigvis ikke viste brud på foden. Dermed er der tale om en kraftig forstuvning, hvilket også er slemt nok, da det helt sikkert betyder, at hun er ude i flere uger.

Men det stopper ikke her.

Kort tid inde i første halvleg bliver Sara Hald ramt i ansigtet i en forsvarsduel med Odense spilleren Maren Aardahl, og Hald skiftes ud. Hun har pådraget sig en flænge i læben og bliver syet på stedet af en læge. Hun kommer tilbage på bænken men ikke på banen igen i første halvleg, og efter pausen kommer hun ikke tilbage, og hun skal observers for hjernerystelse, fortæller Jakob Vestergaard efter kampen.

Imponerende indsats af de grønne

Ved pausen er Viborg HK dog stadig meget imponerende helt med i kampen, og er blot bagud med et enkelt mål, hvilket i høj grad kan tilskrives en formidabel indsats af Anna Kristensen i målet og en kæmpe stor portion vilje og kampgejst fra den trup, der er tilbage.

Kampens resultat 30 – 21 er mindre vigtig, siger cheftræner Jakob Vestergaard efter kampen og supplerer:

´Vi leverer en virkelig god indsats - især i første halvleg, hvor vi spiller, ligesom vi ønsker, og får dem derhen, hvor vi vil have dem, men det er klart, at med blot to spillere på bænken, er der ikke mange at skrifte med, og derfor løbet vi simpelthen også tør for kræfter.

Jeg har masser af roser til spillernes fightervilje i aften og med de ressourcer, der var til rådighed, leverede vi en rigtig god indsats´.

Kristina Jørgensen blev aftenens topscorer med 9 mål.

Mens aftenens kamp i Odense var uden betydning, ser det ganske anderledes ud på onsdag, hvor Viborg HK spiller første semifinale i Esbjerg kl. 20.00, og i weekenden 14. og 15. maj spilles Energi Viborg EHF Finals i VIBOCOLD Arena, mens 2. semifinale spilles på hjemmebane den 18. maj kl. 20.30. Billetterne til både EHF Finals og semifinalen købes på shop.vhk.dk