Ressourcerne bliver afgørende

Viborg HK har sikret sig en plads i DM-semifinalen, så i aften spiller Viborg HK det, der på papiret er en ubetydelig kamp, og med en kalender, der i flere måneder har budt på et tætpakket kampprogram og med udsigt til sæsonens vigtigste kampe, bliver ressourcedisponeringen et af de væsentligste fokuspunkter, fortæller cheftræner Jakob Vestergaard forud for aftenens opgør mod Odense i Sydbank Arena:

´Vi har jo igennem en ret lang periode haft virkelig mange kampe. Flere uger har budt på både to og tre kampe, og det kan vi altså godt mærke. Der er en del spillere, der døjer med noget, så når jeg siger, at vi gerne vil vinde, følges det ønske op af, at vi også bliver nødt til at passe på vores spillere og bruge ressourcerne bedst muligt – også i forhold til, at vi står overfor en meget vigtig semifinale på onsdag i Esbjerg, dernæst en meget vigtig finaleweekend i VIBOCOLD Arena, hvor vi spiller Energi Viborg EHF Finals og dernæst en semifinale hjemme mod Esbjerg den 18. maj. Vi bliver derfor nødt til at spille, så vi har forudsætninger for at stå skarpt til såvel Team Esbjerg og Baia Mare, og det vil også afspejle sig i mine dispositioner. ´

Selvom der bliver talt en del om andre kampe end lige netop den, truppen er på vej til at spille i aften, pointerer Jakob Vestergaard, at forberedelserne og taktikken er på plads:

´Vi skal se, om vi kan finde to mål mere end sidste gang, vi mødte Odense. Der spillede vi faktisk en fremragende kamp, men vi mistede den til slut og ender med et ærgerligt 1-måls nederlag.

Det bliver vigtigt for os, at vi er aggressive defensivt, for vi ved, at vi lukker godt af, når vi er aggressive, mens vi skaber huller, hvis vi bliver passive.

Vi vil også gerne have nogle af de ting, vi har trænet på længe, prøvet af i aftenens kamp. Vi har fx igennem længere tid trænet 7 mod 6, uden at vi har fået det til at sidder lige i skabet, og jeg vil ikke afvise, at vi prøver af´, afslutter cheftræneren.

Odense Håndbold vs. Viborg HK spilles i Sydbank Arena kl. 20.00. Følg kampen på Viborg Stifts Folkeblad og i Tophåndbold app´en.

Alle nyheder