Schweiziske landsholdsspiller kommer til Viborg HK

Viborg HK skriver 2-årig kontrakt med den Schweiziske landsholdsplaymaker og tyske bundesligaspiller Kerstin Kündig, og det er en spiller, som cheftræner Jakob Vestergaard glæder sig til at få til klubben og til at arbejde med:

´I Kerstin Kündig får vi en rigtig dygtig playmaker, der spiller i den tyske klub Thüringer HC, som placerer sig i den øverste del af den stærke tyske bundesliga.

Hun er kaptajn på det Schweiziske landshold, der i den grad er på vej frem, og som netop har kvalificeret sig til den kommende slutrunde.

Vi får en dygtig spiller, der kan præstere i begge ender af banen. Det mest iøjnefaldende er hendes angrebsspil, men hun er også en habil, god forsvarer. Hun har ikke den største fysik, men hun har et vanvittigt godt håndboldhoved, og det betyder, at hun ofte vælger at gøre de rigtige ting i de rigtige situationer – hun tager kloge beslutninger - også når det går stærkt på banen, og det er en umådelig god kvalitet at have som håndboldspiller, og som passer perfekt ind i den måde, vi gerne vil spille på.

Hun kan skyde fra distancen og kan også arbejde med gennembrud, og hun formår ligeledes at være assistspiller, temposætter og spilstyrer, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har store forventninger til hende.

Som person er hun meget ærgerrig, og det lyser ud af hende, at hun bare VIL det her.

Vi har fulgt Kerstin siden Martin Albrechtsen blev landstræner for Schweitz, og vi har derfor et rigtig godt kendskab til hende, og jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale på plads med hende´.

´En barnedrøm der går i opfyldelse´

Så kort og præcist udtrykker den Schweiziske landsholdsspiller det, når hun sætter ord på, hvordan hun har det med det forestående klubskifte til Viborg HK og dermed den danske liga:

´Den danske liga er en af verdens bedste, og som mange andre håndboldspillere, finder jeg det derfor også meget attraktivt at komme til den danske liga, og at jeg så endda får chancen i Viborg HK – det er simpelthen en barnedrøm at spille for Viborg HK, så jeg er meget glad´.

Anbefaling fra tidligere cheftræner for VHK

Frøene til karriereskiftet blev allerede sået for flere år siden, hvor den tidligere cheftræner for Viborg HK og nu Schweiziske landstræner Martin Albertsen anbefalede Kerstin Kündig at arbejde målrettet mod at komme til klubben, fortæller hun:

´Min rejse mod Viborg er faktisk begyndt for flere år siden – jeg har haft flere danske trænere bl.a. Jesper Holmris og Martin Albertsen, og de har opfordret mig til at søge mod den danske liga, da de kan se, at min spillestil passer godt dertil.

Martin Albertsen har mange gange understreget sine anbefalinger af Viborg HK. Han havde selv en fantastisk tid i klubben, som han omtaler meget positivt og roser både træningsmiljø, ambitioner og hele klubånden. Derfor begyndte jeg også at lære dansk for nogle måneder siden, for jeg kunne lige så godt forberede mig, og nu kommer det mig til gode, tænker jeg.

Jeg glæder mig umådelig meget til at bo i Danmark, at møde den danske kultur, lære sproget endnu bedre og selvfølgelig møde spillerne, klubben og alle omkring den´, afslutter Kerstin med et smil og en tone, der ikke overlader nogen tvivl om, at hun mener det.

Endelig er svaret ´ja´

Direktør Jens Steffensen er blevet mødt med det samme spørgsmål igen og igen igennem de seneste måneder, og han er nu både glad og stolt over, at han kan svare:

´JA vi har netop skrevet kontrakt med en kommende VHK´er´

´Det er jo almindelig kendt, at vi har kigget efter erstatninger for nogle af de spiller, der ikke skal være her næste sæson, og vi har kigget på Kerstin Kündig i lang tid.

Hun har gjort det rigtig godt både i Tyskland og på det Schweiziske landshold, og derfor faldt valget på hende, og jeg er rigtig glad for, at vi får hende til klubben.

Jeg tror på, at Jakob Vestergaard og teamet kan være med til at udvikle hende meget. Vi tror også på, at hendes person passer godt ind i vores træningsmiljø, så jeg glæder mig til at byde hende velkommen´.

Kerstin Kündig er 28 år, spiller til daglig i Thüringer HC i den bedste tyske liga og er playmaker på det Schweiziske landshold. Hendes kontrakt med Viborg HK løber fra sommer 2022 og min. 2 år frem.