Vores største kamp

Det er vores største kamp indtil nu i denne sæson, sådan siger cheftræner Jakob Vestergaard om søndagens kvartfinale i European League mod norske Storhammer, og han understreger samtidig, at han håber på massiv opbakning fra tilskuerne i VIBOCOLD Arena, når kampstarten lyder kl. 14.00.

Det bedste udgangspunkt

Det er anden kvartfinale, og dermed den afgørende i forhold til kvalificering til Final4, som Viborg HK meget gerne ser sig selv i. Udgangspunktet er faktisk det bedst tænkelige, for Viborg HK vandt med to mål over Storhamar, da de mødte holdet i Norge for blot en uge siden til den første kvartfinale.

Om kampen i morgen siger cheftræner Jakob Vestergaard:

´Vi vil mega gerne præstere godt, og vi håber, at der kommer rigtig mange folk i hallen og hjælper os, for det at nå Final4 vil være et stort mål at indfri for alle i og omkring klubben, så der er virkelig lagt i kakkelovne til den helt store kamp i morgen.

Vi skal møde et Storhamar hold, der har alle mand klar for første gang i denne sæson, så der er ingen tvivl om, at vi bliver matchet fuldt ud på både intensitet og fysik. Vi har brugt tid på at evaluere NFH kampen, fordi der var nogle ting fra den kamp, som vi ønsker at optimere.

Dernæst har vi selvfølgelig kigget på vores første opgør i Storhamar, hvor vi lykkes med mange ting, og hvor vi skaber mange chancer. Det, vi skal gøre bedre, handler især om forsvaret. Storhamar har deres bedste angrebsspiller til rådighed igen, Maja Jakobsen på højre back, så der bliver meget at se til for vores forsvar og keeper, men det har jeg også en tro på, at vi kan lykkes med, - så det bliver os, der styrer tempoer i kampen.

Det er to hold, der spiller meget ens. Begge hold prioriterer at dække 6-0, og begge hold er dygtige på kontra og har dygtige skytter fra distancen, så på den måde er det to hold, der på mange måder er bygget op om det samme spilkoncept, så hvilket hold der lykkes med den del, er ret afgørende for kampens udfald.

Der er ingen tvivl om, at hvis Storhamar får held til at dække op for vores angrebsspil, bliver det dem der kommer til at løbe med os, og sker det, har de jo en lynhurtig og virkelig dygtig fløj, Emilie Hovden, der kan blive rigtig farlig for os.

Vi er stadig i en tilvænningsfase efter, at Moa er ude. Selvfølgelig har vi spillet nogle kampe i grundspillet uden hende, da vi forsøgte at løse hendes problematikker med en blokade,, men det var i en periode, hvor Mathilde Rivas-Toft var syg. I forhold til Mathilde mangler vi nok omkring 15 kampe med hende, da hun har været ude med en korsbåndsskade, så vi er udfordret. Når jeg kigger på Mathildes præstation i NFH, er der et stort potentiale, og jeg håber, at vi via de træninger, vi har haft op til kampen i morgen, har fået lagt yderligere lag på det, så vi kan få hende endnu mere i spil. Ellers bliver det jo stadig med en Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Lærke Nolsøe og Anne Kristiesen i spidsen. Vi har dog også lige set, at når Ida-Marie Dahl rammer topniveauet, er hun en af verdens bedste, så kan vi få det frem, vinder vi også … det kommer bare ikke af sig selv. Det er en skarp modstander, men jeg håber og tror på, at vi kan tage dem i morgen og dermed komme videre til Final4´.

Har du fået lyst til at komme og heppe på de grønne, kan du stadig købe billet på shop.vhk.dk, ligesom der også vil være salg i indgangen. Kampstart er kl. 14.00.

Kampen vises TV3 Max

Alle nyheder