Klar til kvartfinale i European League på svær udebane

I aften spiller Viborg HK den første af to kvartfinaler mod Storhamar Haandbold i den europæiske turnering European League. Vejen hertil er gået igennem sejr over franske Chambrey, rumænske Valcea og ungarske Vaci - samtidig med at den hjemlige Bambusa-kvindeliga også er blevet afviklet med tæt kamprogram.

Kampfløjtet til kvartfinalen lyder kl. 18.00 på Storhamars hjemmebane, Arena Hamar, og selvom Viborg HK er bettingeksperternes favorit, spår cheftræner Jakob Vestergaard, at der venter en svær opgave på en svær udebane:

´Succeskriteriet er at gå videre til Final4, og succeskriteriet i denne første af to kvartfinaler er, at vi skaber de bedst mulige forudsætninger for, at vi kan afgøre det på hjemmebane søndag den 3. april.

Storhamar er kendt for at være en svær udebane at indtage, og i aften spiller vi i en fyldt hal, så det bliver intenst og rigtig fedt.

Vi har ikke de store erfaringer med Storhamar og har blot mødt dem én gang tidligere i en træningskamp. Som hold ligner vi jo hinanden en del. Vi spiller begge helt klassisk skandinavisk håndbold, hvor vi begge er glade for at dække 6 + 0 og løber en god kontra´.

Storhamar Håndbold ligger i den norske liga lige efter storklubben Vipers, og det er en stærk modstander med mange gode profiler, og cheftræneren fortæller da også, at der er flere, de vil holde ekstra øje med:

´Bagspillerne Maja Jakobsen, Betina Riegelhuth og Anniken Obaidli har fået ekstra meget fokus til taktikken og det samme har deres fløje, og her kan jeg især fremhæve Emilie Hovden, som vi jo selv får glæde af fra næste sæson, og som er både hurtig og dygtig.

Turen mod Storhamar startede allerede torsdag morgen, og dermed har der været god tid til forberedelsen til den vigtige kvartfinale, fortæller Jakob Vestergaard:

´Vi har haft rigtige gode forudsætninger til forberedelsen – vi ankom til Norge allerede torsdag aften og brugte dagen i går på taktik og træning, og lidt det samme i dag.

Jeg kan melde alle mand klar, og det er jo rigtig glædeligt efter lidt skader, sygdom og småskavanker´.

Storhamar Haandbold vs Viborg HK kan lørdag kl. 18.00 ses på TV3 Sport eller følges på Viborg Stifts Folkeblad.

Den anden og afgørende kvartfinale i EHF European League spilles i VIBOCOLD Arena søndag den 3. april kl. 14.00. Billetter købes på shop.vhk.dk

Alle nyheder