Kamp hver 2. dag – nu gælder det Ajax

Kampene ligger tætte for tiden, og der har bestemt ikke været tid til at hvile på laurbærrene efter den fantastiske hjemmebanesejr over Team Esbjerg i lørdags. I skrivende stund er spillerne på vej tværs over Danmark for at spille i Bavnehøj-hallen i aften kl. 19.30 mod Ajax København.

Ajax København ligger p.t. på en 11. plads med 14 point på 23 kampe, mens Viborg HK ligger som nr. 4 med i alt 32 point på 22 kampe, og dermed må Viborg HK også påtage sig favoritværdiheden, hvilket cheftræner Jakob Vestergaard også anerkender:

´Vi tager til Ajax København med det udgangspunkt, at vi SKAL have 2 point med derfra. Vi er sikre på, at vi skal spille slutspil, mens Ajax er sikre på at overleve og på, at de skal spille nedrykningsspil, så på den måde, er kampen knap så vigtigt. Vores opgave bliver at bringe vores kvaliteter i spil. Vi leverede nok sæsonens bedste præstation i lørdags på trods af, at vi havde en håndfuld spillere, der var småsyge eller ude, og det er ikke blevet bedre i dag, men vi skal have spillet til at fungere, og det kan vi også godt.

Ajax er et spændende hold, og igen i år har de overrasket positivt. Især bliver det jo sjovt at spille mod Mathilde Juncker, som vi jo får glæde af næste år. Hun danner makkerpar med Sarah Nørklit Lønborg, og sammen har de rigtig mange redninger. I truppen finder vi også flere dygtige bagspillere, hvor jeg især vil fremhæve Stine Eiberg og Stine Nørklit.

Vi kommer til at spille lidt, som vi gjorde sidst, hvor vi vil arbejde på en god defensiv, og så kommer vi også til at kigge frem i krystalkuglen, så vi tager noget med herfra og gør os klar til at stå bedst muligt i slutspillet. Vi skal dække mere offensivt, og vi vil også forsøge os med lidt 7 mod 6.

Vi spiller kampe hver anden dag lige nu, så vi træner jo stort set ikke, og derfor bliver kampen også en del af vores træning. Et fokuspunkt bliver desuden doseringen af spillerne, for vi har blot 4 bagspillere med hvoraf den ene er U19´, afslutter Jakob Vestergaard.

Kampfløjtet lyder kl. 19.30, og kampen kan følges på Tophåndbold app´en under Livescore