Viborg HK knuser københavnerne

Det plejer at være en rigtig svær udebane, men i aften var vi bare klar fra start´, siger Ida-Marie Dahl i pausen, mens hun kigger op på måltavlen, hvor halvlegscifrene 9 – 24 vidner om, at Viborg HK i sandhed var klar fra start.

24 mål i første halvleg

Det er en fuldstændig vanvittig første halvleg, som Viborg HK leverer, og som resulterer i imponerende 24 mål.

De 24 mål kommer af et godt angrebsspil, et godt forsvarsspil, ganske få tekniske fejl, en sublim målmandspræstation og generelt en god effektuering af den planlagte taktik.

I anden halvleg bliver spillet mindre effektivt, der sniger sig flere fejl ind, og der bliver plads til flere københavnske scoringer, mens frekvensen på Viborg HK scoringerne falder, men med en sejr på 23 – 34 er det overordnet set en tilfreds cheftræner, der evaluere spillet umiddelbart efter kampen:

´Det var jo en fantastisk første halvleg, og vi afgør reelt kampen på de første 30 minutter. Vi spiller koncentreret, og vi gør præcis det, som vi har aftalt.

Vi er skarpe i vores angreb, og Anna har virkelig mange redninger – også mange redninger på københavnerens 100% chancer, og det er med til at trække modet ud af dem.

Som ønsket løber vi med dem i stedet for, at de løber med os, og vi går til pause med en virkelig god fornemmelse.

Anden halvleg bliver lidt mere rodet, men vi skifter også rigtig meget ud, hvilket var en bevidst strategi for at spare på ressourcerne, og alt i alt er jeg godt tilfreds med, at vi skød vores meget tætpakkede kampkalender i gang med en storsejr i København´, siger Jakob Vestergaard.

Kampens topscorer blev Line Haugsted med 6 mål, mens Högdahl scorede 5 og Dahl, Hald, Jørgensen og Thilde Frandsen hver satte 4 mål ind.

Allerede på lørdag venter der en meget svær modstander på hjemmebane, når Team Esbjerg kommer forbi VIBOCOLD Arena til kampstart kl. 16.00, og næste uge drager truppen endnu engang til Sjælland, da Viborg HK og Ajax står overfor hinanden mandag kl. 19.30.