Viborg HK er klar til EHF European League Kvartfinale

I weekenden blev gruppespillet i Champions Leagues europæiske ´lillesøster´ EHF European League afviklet, og som mange nok allerede ved, gik Viborg HK ubesejret igennem gruppespillet med 4 sejre og to uafgjorte. Dermed er vi klar til Kvartfinalen, og her skal vi møde den norske klub Storhamar, efter at de i weekenden besejrede russiske Lada 25-30.

Når vi tørner sammen med Storhamar, bliver det et gensyn for Tonje Enkerud, der netop har spillet i Storhamar igennem hele sit håndboldliv, inden hun i sommers kom til Viborg. Det betyder også, at vi skal spille overfor verdensmesteren og den kommende VHK´er Emilie Hovden samt en håndfuld rigtig dygtige skytter, fortæller cheftræner Jakob Vestergaard:

´Vi skal møde et yderst velspillende norsk hold, som er Norges anden bedste lige efter Vipers, som har været toneangivende længe. Det er mange dygtige spillere i Storhamar, og vi skal absolut ramme det højeste niveau, vi kan, for at gå videre. De spiller klassisk norsk håndbold, hvilket vil sige en stil, der minder meget om vores egen med primært 6-0 forsvar og en aggressive kontrafase. Desuden har Storhamar mange dygtige skytter, og det er måske lidt usædvanligt for et skandinavisk hold med så mange dygtige skytter fra distancen. Det bliver sjovt at møde Emilie Hovden, som vi får glæde af fra næste sæson. Hun er om nogen en raket på højre fløj, så vi får meget at se til.

Vi kommer som 1´er, mens de sluttede som 2´er i deres pulje, så alene af den årsag, indtager vi jo en lille smule favoritrollen, men der er ingen tvivl om, at vi skal steppe op og præstere på alle parametre, hvis vi skal lykkes og komme videre til Final4.

Som destination er Storhamar helt klart at foretrække, for det bliver en rejse, der er til at overskue, og som ikke kommer til at trække samme ressourcer, som hvis vi skulle en til tur til det østlige Rusland´.

Den første af de to kvartfinaler spilles i Storhamar den 26. marts og den næste i VIBOCOLD Arena den 2. april.

Kampene kan ses på TV3 sport, og vil du i VIBOCOLD Arena og opleve kvartfinalen, sættes billetterne til salg indenfor nærmeste fremtid på shop.vhk.dk 

Foto: Johnny Pedersen