I aften spiller vi på den internationale scene

I aften spiller vi på den internationale scene

I dag er det de store forventninger og den enorme glæde over at skulle spille international tophåndbold igen, der præger truppen og klubben.

Mens nogle af os spændte venter på at klokken bliver 20.00, så vi kan følge vores grønne piger på TV3 sport, når de tørner sammen med franske Chambray, er truppen netop nu på vej tilbage fra teknisk møde og dagens træningsforberedelser.

Cheftræner Jakob Vestergaard fortæller, at både stemningen og mavefornemmelsen er god forud for European League kampen, hvor eneste usikkerhed på spillersiden er Moa Högdahl:

´Vi ankom i går og har netop afsluttet træning nr. 2 hernede, og alle spillere er klar. Vi har dog en usikkerhed omkring Moa Högdahl, der har en tå, der driller hende, og det kommer vi ikke rigtig nærmere, før vi er i kamp, men ellers er alle klar – virkelig klar.

Vores modstandere møder op uden deres profil Alexandra Lacrabere, og det giver os alt andet lige en lille fordel, men det gør også, at den situation, vi havde forberedt os på, nu er anderledes. Vi kommer til at fokusere meget på de 4 udenlandske spillere: den danske bagspiller Ida Lagerbon (nr. 7), serbiske Jovana Stolijkovic (nr. 33), svenske Clara Monti (nr. 6) og den norske målvogter Rikke Marie Grandlund (nr. 12).

Når det er sagt lægger vi som altid mest energi og fokus på vores eget spil. Jeg ønsker, at vi sætter tempoet højt og bruger det til vores fordel, for det er bare en af vores helt store styrker. For at det kan lykkes, skal vi lykkes med en god defensiv, så vi kan komme til at løbe kontra, og dermed virkelig bringer vores force i spil.

At det er en vigtig kamp for os, skal der ikke være tvivl om. Vi tager meget gerne herfra med en sejr. Vi ved også, at skulle det ikke blive tilfældet, er det ikke en katastrofe. Det er ikke en ´vind eller forsvind´ kamp, men det vil da være virkelig dejligt, hvis vi tager den første sejr i European League gruppespillet allerede i aften.´

Der skal fart på!

Forud for kampen fortæller Kristina Jørgensen også, at truppen er ´max klar´ til at kæmpe for en sejr:

´Vi vil det, og vi tror på det. Vi kom herned i går og efter en lang og god nattesøvn, har vi været til pregame træning og er snart klar til taktik med Jakob Vestergaard og Susanne Wilbek.

Med en usikkerhed omkring Moa Högdahl, bliver det selvfølgelig en ekstra udfordring, at vi muligvis kun spiller med 4 bagspiller. Det betyder, at vi skal være ekstra klar og omstillingsparate, og det skal vi nu nok også lykkes med.

Jeg forventer, at vi skal arbejde på en god ro og rytme i angrebsspillet og være klar på, at de vil sætte flere forskellige forsvarskonstellationer ind … og så skal vi bare løbe. Vi skal have vores hurtige fløje i spil, vi skal have vores kontra i gang, og i det hele taget skal der bare fart på´, siger Kristina Jørgensen med en sådan overbevisning, at det kan mærkes igennem telefonen helt fra Frankrig.

Det er i aften kl. 20.00 på Tv3 sport, du kan følge Viborg HK i den første gruppekamp i European Leauge.

Alle nyheder