Lodtrækningen til European League – dem vil vi helst ikke møde!

Torsdag den 25. november kl. 11.00 er det udtrækning til gruppespillet i European League, og mens vi venter, forbereder Jakob Vestergaards sig bl.a. med at se alt den internationale håndbold, han kan komme til:

´Det har været en fed weekend at se EHF. Det er virkelig nogle gode hold, der er gået med videre. Jeg har noteret mig, at de rumænske hold ser rigtig stærke ud, og min gamle klub Valcea har spillet sig sikkert videre.

Jeg synes, at Bietigheim i Tyskland ser skræmmende stærke ud. Der er et par danske spillere, som jeg holder ekstra øje med, men holdet har altså også en håndfuld tyske landsholdsspillere, og Bietigheim er nok Tysklands bedste hold lige i øjeblikket til trods for, at de ikke spiller Champions Leauge. Der er også et par franske hold, der gør det rigtig godt, og i det hele taget, er der mange stærke modstandere, vi kan trække på torsdag.

I forhold til vores egen situation kigger vi jo på kvaliteten af modstanderne men også rejselængden.

Det er overraskende, at der ikke er flere russiske hold, der er gået med videre. Inden jeg så kvalifikationssystemet, var jeg næsten sikker på, at vi i gruppespillet skulle en tur til Rusland, men kigger man rent statistisk, er det nu ikke længere helt så sandsynligt – men man ved jo aldrig, hvordan en lodtrækning falder ud.

Ingen tvivl om at jeg helst ser, at vi ikke skal til Rusland, både fordi der er rigtig dygtige modstandere, men mest fordi det er en lang og hård rejse, så jeg krydser fingre for, at vi har lidt held i lodtrækningen.

Alt i alt glæder vi også bare til på torsdag, hvor vi finder ud af, hvem vi skal møde´.

Grundspillet i EHF spilles i januar og februar, men hvor, hvornår og mod hvem ved vi altså først på torsdag.

Viborg HK afsluttede sæsonen 2020/21 med en sølvmedalje om halsen, og derfor har Viborg HK undgået at spille indledende kvalifikationskampe og er direkte i gruppespillet.