Sikker sejr over Silkeborg-Voel

Med aftenens sejr over Silkeborg Voel kan Viborg HK-mandskabet runde første del af sæsonen af og ´overvintre´ på 2. pladsen i kvindeligaen.

Det var et veloplagt Silkeborg Voel hold, der ankom til VIBOCOLD Arena med et tydeligt håb om at tage point med herfra, men sådan gik det heldigvis ikke.

Efter en spændende første halvleg med masser af tempo og to ret ligeværdige hold, blev det fløjtet til halvleg med stillingen 17 – 14. Knap var 2. halvleg gået i gang før de grønne piger for alvor tog ansvar og som minutterne gik, lagde de mere og mere afstand til gæsterne, og kampen endte med en 6-måls sejr til Viborg HK (33 – 27).

Cheftræner Jakob Vestergaard:

´Vi ligger stadig nr. 2 og spiller en rigtig god kamp. Egentlig synes jeg, at vi bør være foran med mere efter det første kvarter, for vi har mange 100 % chancer, hvor vi brænder, og det betyder også, at de får åbnet op for nogle ting, som lukker dem ind i kampen: De begynder at skifte meget ud, og det resulterede i, at vi bliver presset på udvendig side – det vil sige på Moa, Tonje og Dahl, og den situation giver Silkeborg Voel nogle hurtige mål, der sender dem foran en enkelt gang i kampen. Vi får hurtigt helt styr på kampen igen, og vi går til halvleg med en rigtig god smag i munden. I 2. halvleg får vi lukket kampen, da vi bl.a. tvinger dem ud i nogle opstillinger, som de ikke har spillet så meget.

Vi lykkes også med vores overtalssituation – både når vi spiller 6 mod 5, og når de har taget målmanden ud, og vi kan kaste den ned på det tomme mål. Det håndterer vi rigtig fint. Vi brænder et par straffe, som jeg synes var unødvendig, men det er en lille ting. Generelt er jeg glad for, at vi får så mange i spil og mange på scoringslisten. Moa fortsætter sit gode spil, og Jørgensen stempler virkelig ind i dag, og det er selvfølgelig glædeligt at se.

Det er fuldt fortjent, at vi tager sejren i aften, og jeg er superglad og tilfreds med, at vi dermed fastholder vores 2. plads i Bambusa-kvindeligaen.

Kampens spiller blev Kristina Jørgensen, der også blev kampens topscorer med 6 mål. På scoringstavlen kom også Moa Högdahl med 5 mål, Line Haugsted med 5, Maria Fisker med 4, Ida-Marie Dahl, Thilde Frandsen, Tonje Enkerud hver med 3 mål. Sara Hald satte 2 mål ind, mens Stine Andersen og Lærke Nolsøe scorede et enkelt mål hver.