Sara Halds første 100 dage i Viborg HK

25-årig Sara Hald er hentet fra Odense Håndbold, og i aften står hun endnu engang på banen i Odense – denne gang samme med Viborg HK, hvor hun er godt i gang med sin første sæson.

Hun har underskrevet en 2-årig kontrakt med klubben og debuterede i Vibocold Arena til Speedrecruiters Supercup, hvor hun sammen med sin nye trup fik spillet sig til en sejr over hendes gamle klub, Odense Håndbold.

Sara Hald har begrundede klubskiftet med ønsket om at komme til at spille i Viborg HK, der er berømt for den gode klubånd, et virkeligt godt træningsmiljø og gode træningsfaciliteter. Desuden mener hun, at klubben de seneste år har haft en positiv fremgang, hvilket hun nu er glad for at være en del af.

Sara Hald har siden 2018 spillet i Odense Håndbold, og før det spillede hun i TTH Holstebro. Sara Hald er opvokset i Holstebro, og hun er glad for at være tilbage til det jyske, hvor hun så igen kommer tættere på sin familie.

De første 100 dage i klubben

Sara har nu været i Viborg HK i 100 dage, så vi har snakket lidt med hende om den første periode i klubben og byen, og hermed hendes første reaktion:

´Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, at jeg skiftede, og det har virkelig været fedt. Det har været nemt at falde ind i truppen, og det er nogle rigtig søde piger. Vi er jo en del nye, og der er bare blevet taget rigtig godt imod os i klubben´.

Er du så faldet til i området og i byen?

´Jeg er da i hvert fald ved at lære byen lidt bedre at kende, og nu kan jeg da finde rundt uden at indstille en GPS. Viborg er en dejlig by, så det er også gået godt med at falde til her.

Odense for 3. gang i den her sæson. Er det stadig lidt specielt at skulle møde dem?

´Ja. Det er stadig lidt specielt at møde dem, og det tror jeg, at det vil være noget tid endnu. I hvert fald så længe, der stadig er spillere på holdet, som jeg spillede med, da jeg var i Odense. Men jeg glæder mig også rigtig meget. Både fordi jeg har spillet på holdet, men også fordi det er i Odense på min gamle hjemmebane. Jeg kender jo mange omkring klubben, men overordnet set, synes jeg bare at det er lidt hyggeligt. For jeg siger også lige hej til dem, der er omkring holdet´.

Cheftræner Jakob Vestergaard er ligeledes glad for at have erhvervet Sara Hald, da hun netop er en af de spillere, som truppen tidligere har haft problemer med, når de har mødt Odense Håndbold. Han roser ligeledes Sara Hald for at være god til at eksekverer på de chancer, hun får.

Sara Hald har tidligere været udtaget til bruttotruppen på A-landsholdet og spillet med på både U19 og U20. Cheftræner Jakob Vestergaard tror på, at han sammen med resten af trænerstaben kan være med til at udvikle Sara Hald i en positiv retning.