Ajax´s cheftræner tilbage i Viborg

Når Ajax København tager til Viborg for at spille ligakamp onsdag aften, er det med Rasmus Rygaard som cheftræner, og det navn er bestemt ikke ukendt i Viborg HK.

Rasmus Rygaard tog oprindeligt sin træneruddannelse i Viborg samtidig med, han også trænede ungdommen både på college og i Viborg HK Forening. I 4 år slog han sine folder i byen, og ved siden af træneruddannelse og undervisning læste han også idrætspædagogik.

På de 4 år fik han en masse erfaring var bl.a. i praktikforløb under Mette Klit og Jakob Vestergaard og med masser af læring i bagagen, blev han godt klædt på til en kommende karriere på topplan.

Den nuværende cheftræner for Viborg HK, Jakob Vestergaard, var sportschef i klubben i slut 10’erne, og han havde kontakter, der kunne hjælpe Rasmus Nygaard videre i sin karriere efter endt uddannelse Da Rasmus Nygaard var færdiguddannet, lagde Jakob Vestergaard et godt ord ind for ham i Holstebro, og Rasmus rykkede længere vestpå. Her blev han træner for et U16-pigehold, som allerede første sæson med Rasmus ved roret vandt DM-sølv.

Vejene krydses igen

Efter 4 år, 2014, i Holstebro er Rasmus Rygaard klar på nye udfordringer. Jakob Vestergaard er på det tidspunkt sportsdirektør i Bukarest, og han får lokket Rasmus en tur til Rumænien, og han blev assistent- og ungdomstræner i klubben, hvor Mette Klit var cheftræner.

Efter tiden i Bukarest blev Rasmus træner for det slovakiske ungdomslandshold, hvor han var i halvandet år, inden turen gik til Skövde i Sverige. Her blev det til 3 sæsoner for det svenske hold.

Nu er han tilbage i Danmark og sagde op til denne sæson ´ja´ til jobbet som cheftræner for Ajax København, hvor han også er tilknyttet de ældste ungdomsårgange og Ajax København Sportsgymnasium.

Med Jakob Vestergaard som mentor

Inden kampen fik vi en snak med Rasmus Rygaard om hans relation til Jakob Vestergaard:

´Jakob Vestergaard har jo sådan set været min mentor igennem hele min karriere. Vores veje mødtes første gang, da jeg havde ham som underviser, og imens jeg var i praktik i dameligaen. Det er ham, der har hjulpet mig videre - både til Holstebro og til Rumænien. Han har været min sparringspartner gennem årerne, og selvom vi nu er liga-konkurrenter, bruger jeg ham stadigvæk lidt´.

Til onsdagens match står de to cheftrænere netop som konkurrenter, og hvordan det er, at komme “hjem” til VIBOCOLD Arena og ikke mindst spiller mod ligaens nr. 2, fortæller Rasmus Rygaard:

´Jeg har tænkt over det, og det er som at komme hjem - forstået på den måde, at det er her min karriere begyndte. Det er min barndomsklub, selvom jeg ikke spillede håndbold. Jeg snakker stadig med flere af mine kammerater fra tiden i Viborg, så Viborg er stadig en del af mit liv.

Jeg har gode minder fra Viborg, så jeg synes, at det er sjovt at ”komme hjem”, og så er det altid sjovt at drille de store i de chancer, vi får.

Det bliver en kæmpe udfordring for os. Vi har jo mødt VHK en gang i en træningskamp, hvor vi fik ørerne i maskinen, og jeg frygter lidt, at det kan ske igen. Vi ser frem til en udfordring mod VHK, og vi går altid ind til kampene med tro og håb på, at vi kan vinde. Så må vi se, om de små kan drille de store så meget, at vi tager derfra med en sejr.

Når man har arbejdet i store klubber, er det alt andet lige en anderledes opgave og et andet set up, Rasmus Rygaard arbejder under i Ajax København.

´Vi snakker meget om, at vi ikke kun kan spille på vores kompetencer og kvaliteter, men vi skal også udnytte VHKs svagheder, og se om ikke vi kan ramme dem på nogle punkter, som de ikke er vant til at blive ramt på. Vi vil prøve at give dem nogle andre udfordringer, og se om det kan give en fordel´.

Viborg HK mod Ajax København spilles i Vibocold Arena kl. 18.30