Viborg HK sejrer over Team Esbjerg foran 2400 tilskuere

vhk team foto 2021

Bambusa-ligaen blev skudt i gang med et brag af en kamp, da to tophold tørnede sammen i Esbjerg her til aften.

Team Esbjerg vs. Viborg HK leverede 60 minutters super seværdig håndbold, der resulterede i en sejr på 34 – 30 til Viborg HK efter en sublim holdindsats, hvor især fløjene var flyvende og i høj grad var med til at hive sejren hjem.

´Vanvittig flot holdindsats´

Ordene er Jakob Vestergaards, der efter kampen er yderst tilfreds:

´Der skal lyde en stor ros her fra. De ting, vi var udfordret på mod Odense, har vi hurtigt fået rettet. Vi står rigtig sikkert i forsvarets midtesektion i forhold til kampen mod Odense, og det gør bare, at vi dækker helt anderledes op, og selvom vi lukker 30 mål ind, er jeg meget tilfreds, for vi møder altså et stærkt mandskab, som er gode på alle positioner.´

En underdrivelse at kalde det en god sæsonstart

Efter en vanvittig spændende Super Cup match, hvor Viborg HK vandt over Odense var der inden kampen ikke tvivl om, at det var et hold fuld af selvtillid, der indtog Blue Water Dokken, men der var heller ikke tvivl om, at selvtillid alene slet ikke ville være nok for at slå et af de hold, der er udråbt som guldfavoritter i Bambusa-ligaen 2021/ 2022.

´I dag viser vi, at vi har en velspillende, bred trup, og stort set alle mand byder ind. Efter kampen kan vi se tilbage på en virkelig flot holdindsats. Vores venstre fløj er jo sindssyg skarp, og højre fløj er også flot med – desuden dækker vi klogt, og vi får endda fremprovokeret nogle tekniske fejl hos Esbjerg.

At tage til Esbjerg i Bambusa-ligaens første kamp og hente en 4-måls sejr – det kan vi godt være stolt af, og det vil være lidt af en underdrivelse at kalde det en god start med den nye trup og den nye sæson´.

Massivt pres fra 2350 Esbjerg tilhængere

Helt som forventet var det en propfyldt hal, der mødte Viborg mandskabet og som forsøgte at bringe os ud af fatning, hvilet dog ikke lykkedes. Derimod blev Viborg pigerne hjulpet godt på vej af egne fans, og til trods for at der var 2350 Esbjerg tilhængere, kunne vi stadig både høre og mærke opbakningen fra de ca. 5o trofaste Viborg fans, og det er en opbakning Jakob Vestergaard er taknemmelig for:

´Vi spiller på udebane i en fyldt hal, og alligevel er vores fans rigtig stærkt repræsenteret både i antal og i lyd, og vi er virkelig glade for at så mange vælger at tage den lange vej fra Viborg for at bakke os op, så det vil jeg gerne sige tak for´.

Stilling i ligaen

Sidste sæson bød på mange udfordringer for Team Esbjerg, der endte på en fjerdeplads efter tre dramatiske kampe mod HIH i kampen om bronzemedaljer, og det er bestemt deres ambition at ramme en topplacering i denne sæson – det blev dog ikke til point i første kamp og i skrivende stund indtager Viborg HK 1. pladsen mens Team Esbjerg placerer sig nederst.

Allerede på fredag skal Viborg HK i kamp igen, når i møder Skanderborg på hjemmebane i Vibocold Arena.

Alle nyheder