Viborg HK i samarbejde med 5 nationale sportsklubber

6 danske sportsaktører går sammen om at sætte fokus på bæredygtighed indenfor sport i Danmark.

Viborg HK, Fodboldklubben AGF, ishockeyklubben Herning Blue Fox, Himmerland Golf Klub, sejlsportsorganisationen Sailing Århus og VM i Ridesport 2022 har fundet sammen for at sætte handling bag intentionerne om at fremme den grønne omstilling i danske sportsklubber.

 

Endnu et skridt på Viborg HK´s mission

Med visionen om at blive Verdens grønneste klub, har Viborg HK sat den bæredygtige barre højt, og derfor er det også med stor glæde, at bestyrelsesmedlem Jørgen Hansen fortæller om klubbens engagement i det nye samarbejde:

´Sammenslutningen af flere sportsgrene betyder helt konkret, at vi kan løfte vores bæredygtige projekter langt bredere ud og dermed kan vi opnå større effekt, hvad enten det handler om klima og miljø eller om at løfte andre samfundsopgaver.

Viborg HK har jo allerede søsat flere socialt ansvarlige projekter bl.a. vores bæredygtige butik Grøn Fornuft, ´grønne´ dage med skolebørnene i Viborg Kommune og nedbringelse af arbejdsløsheden blandt unge – og på tegnebrættet ligger der en plan for at sælge plantebaserede fødevarer fra vores partner Naturli´, og vi glæder os til at gå sammen med de andre sportsgrene om at udvikle lignende projekter´.

 

Forventninger om bæredygtig forretningsudvikling

I AGF og VM i Ridesport 2022 ser de også frem til erfaringsudvekslingen, og de forventer, at samarbejdet kan øge fokus på bæredygtig forretningsudvikling.

´Ambitionen med det nye community er tosidet: Først og fremmest vil vi styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverdenen. Det gør vi ved hjælp af sparring, videndeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang for at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved at sport har enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttes til fulde her i landet endnu´, siger Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF.

´Vi satser benhårdt på at gøre VM i Ridesport i 2022 så bæredygtigt som muligt, og det var da også en del af budprocessen frem mod at Danmark fik tildelt verdensmesterskabet, så vi tager det meget seriøst. Og vi glæder os over at blive en del af et community hvor vi kan trække på andres erfaringer og ikke nødvendigvis skulle opfinde alt fra bunden hver gang´, siger Malou Linnea Trabjerg fra VM i Ridesport 2022.

 

Nationalt potentiale

De indledende møder har netop fundet sted, hvilket har skabt grundlaget for at arbejde videre med stiftelse af en forening, og planen er, at den skal brede det ud nationalt.

"Vi synes, vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning, så først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtig gerne invitere for eksempel forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind.” siger Christian Hostrup, Sales & CSR-manager hos Herning Blue Fox.

Fakta:

  • Initiativtagerne planlægger at afholde en endagskonference i efteråret, hvor alle kan deltage.
  • Navnet er: Sustainable Sport & Event Community Denmark, og er et nyt forum for videndeling, hvor sporten går sammen om at skabe større klimabevidsthed og bæredygtig forretningsudvikling.
  • De indledede møder har netop fundet sted, og foreningsgrundlaget er under udarbejdelse
Alle nyheder