Viborg HK er klar til 1. semifinale

Onsdag aften tager Viborg HK til Ikast for at spille den første af min. 2 semifinaler i Bambusa-ligaen – en yderst vigtig kamp, som cheftræner Jakob Vestergaard ser frem til:

´Efter et velspillet slutspil er det selvfølgelig med stor glæde, at vi står i semifinalen. Slutspillet var på mange måder vellykket. Vi blev lidt presset på ressourcerne til sidst, hvor vi både stod uden Carin Strömberg og Moa Högdahl, men også i denne situation viste holdet, at der over hele linjen tages ansvar, og der var straks andre, der trådte til.

Vi er nu klar til det, som jeg forventer bliver en meget tæt første semifinale. Vi har vundet én og tabt én, og vi står foran en helt lige kamp, hvor det sandsynligvis bliver de helt små detaljer, der kommer til at afgøre kampen. Selvfølgelig kan den godt falde ud til den ene eller anden side og måske endda også stort, hvis det ene hold bliver så presset, at man bliver nødt til at satse for at komme ind i kampen igen, men ellers tror jeg, at det bliver små detaljer, der afgør det.

HIH kommer toptunede fra en weekend i Rumænien, hvor de har været i krig. Vi kommer med en noget andet forberedelse, hvor vi har haft halvanden uge til at nørde med tingene, og det kan vise sig at være både en fordel og en ulempe. De kan muligvis være lidt slidte, men de kommer helt sikkert også med et krigerisk mindset, hvor vi skal være klar fra første fløjt.

Risikovillige og ærgerrige

Slutspillets sidste kampe bød jo desværre på fravær fra flere af de store profiler, og et drømmescenarie vil selvfølgelig være at hele truppen kan klarmeldes inden onsdags topopgør. Til det siger Jakob Vestergaard:

´Jeg håber på, at alle mand er klar til i aften, og hvis de er det, bliver vores arbejdsbetingelser selvfølgelig lidt lettere. Vi ved, at det kommer til at gå stærkt mod HIH, og vi vælger at lægge vores fokus på det, som vi kan gøre noget ved og det, som vi er gode til – så der kommer tempo ind i spillet, og vi kommer med høj risikovillighed og ærgerrighed efter en sejr ´.