Afgående bestyrelsesformand Alice Monberg tiltræder pr. 1. februar 2021 som direktør for Viborg HK, og dermed skal posten som bestyrelsesformand besættes, og en enig bestyrelse har netop konstitueret sig med advokat Karsten Cronwald som ny formand.   

Økonomisk ansvarlighed vejer tungt 

Om den nye post siger Karsten Cronwald 

´Jeg glæder mig til samarbejdet med den øvrige bestyrelse og ikke mindst direktør Alice Monberg. Det motiverer mig at være med til at videreudvikle og eksekvere vores strategier, så vi når de opstillede mål. Nogle mål er rent sportslige og nogle er forretningsmæssige, men uanset målsætningen er det vigtigt, at vi alle - spillere, administration og frivillige – fortsat trækker i samme retning, for på den måde sikrer vi, at Viborg HK bliver i toppen af dansk damehåndbold´. 

Karsten Cronwald pointerer samtidig, at økonomisk ansvarlighed er en selvfølge for såvel direktør som bestyrelse, uanset om det gælder den daglige drift eller de langsigtede mål. 

 

Med både bæredygtighed og social ansvarlighed i fokus 

Adspurgt hvilke interessenter og fokusområder, han vurderer som særlige vigtige for Viborg HK´s fremtid forklarer han: 

´At drifte en sportsklub som en sund forretning er bestemt ikke en let opgave. Det er lykkes for Viborg HK, der to år i træk har formået at lave overskud. Det er ret imponerende samtidig med, at vi ligger i toppen af ligaen. Det er klart, at hele Covid 19-situationen gør det svært, og jeg håber, at vi snart får lov til at ”betale tilbage” i forhold til den utrolige opbakning, som vi modtaget fra fans, erhvervsliv og Viborg Kommune. 

Det bliver afgørende, at vi som klub fortsat får opbakning på alle niveauer. Byen skal VILLE klubben, og det er essentielt, at så mange som muligt engagerer sig i Viborg HK. For at gøre os berettiget til den opmærksomhed og tilslutning, vil vi arbejde benhårdt på at skabe værdi til byen og vores støtter – både i form af de oplevelser og den fællesskabsfølelse håndbolden kan skabe men også i form af nytænkning omkring klubbens engagement i partnerskaber med både bæredygtighed og social ansvarlighed for øje´. 

 

Den nye bestyrelsessammensætning 

Jørgen Hansen der siden 2017 har stået i spidsen for Viborg HK som henholdsvis bestyrelsesformand og direktør blev ved samme lejlighed valgt ind i bestyrelsen, og dermed ser bestyrelsen for Viborg HK sådan ud: 

Karsten Cronwald, Advokatfirmaet Cronwald 

Jørgen Hansen 

Palle Kjeldgaard-Christiansen, Viborg bolig- og erhvervsudlejning 

Morten Jørgensen, Mr. Johs 

Jesper Riis-Jensen,Udpeget af Viborg HK Forening 

Hans Erik Lund,Boligselskabet Sct. Jørgen 

Morten Vammen,Triscan a/s 

Fakta: 

Den historiske klub Viborg HK har rødder tilbage til 1936 og i dag er klubbens Danmarks mest vindende med etpokalskab, der rummer 14 Danmarksmesterskaber,10 pokaltitler og 8 europæiske mesterskaber og er desuden det mest succesrige danske kvindhold i EHF Champions League. 

Karsten Cronwald er advokat (H), og har siden 2007 drevet Advokatfirmaet Cronwald. 

0
0
0
s2smodern