Den 23-årige nordmand Mathilde Rivas Toft har netop underskrevet kontrakt med Viborg HK fra 1. juli 2021, og det er med stor glæde, at Jakob Vestergaard præsentere den venstrehåndet ligaprofil fra Norge: 

´Vi har fulgt Rivas igennem noget tid og har faktisk også spillet mod hende, da hun spillede for Larvik. Hun er en dygtig venstrehåndsspiller, som vi primært tiltænker positionen højre back. Rivas er en god skytte og scorer virkelig mange mål i den norske liga, og vi har selvfølgelig taget en vurdering af, om vi tror, at vi kan give hende rammerne for, at hun ikke blot vedligeholder sit talent, men også udvikler det – og det tror vi på, at vi kan! 

Hun formår desuden at indgå i et aggressivt 6-0 forsvar og evner at spille i et højt tempo, og på den måde passer hun jo lige ind vores spillestil, så da muligheden bød sig, var vi ikke i tvivl: Vi ville gerne have Rivas på kontakt´. 

 

Positive forventninger og god fornemmelse 

I en tid hvor det ikke er muligt at rejse frem og tilbage mellem Norge og Danmark er kemi og forventninger blevet afstemt via Skype og trods manglende fysik møde, har Jakob Vestergaard en rigtig god fornemmelse i maven: 

´Vi har være i dialog mange gange på Skype, og hun giver et godt indtryk, og desuden fortæller alle data og oplysninger, at hun er et træningsjern. Hun er udholdende, flittig og giver alt, hvad hun har, og det er lige præcis det, vi bygger vores kultur op omkring, så også på den måde tror vi på, at hun vil passe godt ind i vores miljø´. 

Der er ingen tvivl om at klubbens evne til at skabe resultater er interessant for en håndboldspiller, der drømmer om på sigt at etablere sit navn i toppen af håndboldverdenen. Mathilde Rivas Toft fortæller da også, at det er lidt af en drøm at få en plads pået af Danmarks stærkeste hold: 

´Jeg har længe fulgt med i den danske liga, som generelt set ligget på et højere niveau end den norske, og jeg glæder mig til at blive udfordret i en af de bedste klubber. Det er motiverende, at jeg skal hænge i og yde mit bedste for at være med og at jeg får chancen for at udvikle mig´. 

Mathilde Rivas Toft spiller i øjeblikket for norske Molte HK og har være med på det norske ungdomslandshold til VM i Moskva i 2016. Desuden har hun med sin tidligere klub Larvik HK spillet europæisk håndbold flere gange - bl.a. to gange Champions League. 

 

Hvad træner og træningsmiljø betyder 

Viborg HK’s direktør Jørgen Hansen har tidligere fremhævet Jakob Vestergaards talent for at skabe resultater uden at gå på kompromis med det menneskelige og med spillernes udvikling, og hertil kommenterer Mathilde Rivas Toft: 

´Jeg har hørt meget positivt om Jakob Vestergaard - at han skaber rammerne for god træning, gode kampe og et rigtig godt sammenhold, og det er selvfølgelig noget, jeg sætter stor pris på – især når jeg er ny og kommer fra en anden klub og et andet land. Det giver tryghed´ 

Rivas kender en enkelt af VHK-spillerne ret godt, så hun har også fortalt om, hvordan det er at være i VHK: 

´Jeg kender jo Moa Högdahl ganske godt, og hun fortæller ofte om det stærke fællesskab, der er mellem spillerne - at alle er rigtig gode ved hinanden, og det ser jeg frem til at blive en del af, og det ved jeg også er vigtigt, hvis man skal udvikle sig´. 

Når Mathilde Rivas Toft slutter sig til truppen, bliver hun en del af et hold, der virkelig blomstrer og som for tiden sammen med Team Esbjerg og Odense Håndbold skiftes til indtage førstepladsen i Bambusa-ligaen. 

Kontrakten med Mathilde Rivas Toft betyder også, atViborg HK ikke forlænger med Pauline Bøgelund. 

 

For yderligere oplysninger kontakt: 

Cheftræner Jakob Vestergaard, 40 17 88 83 

Direktør Jørgen Hansen, 26 43 21 48 

0
0
0
s2smodern