Kræs for håndboldelskere torsdag aften

Bambusa Kvindeligaen leverer kræs for håndboldelskere, når ligaens nummer ét spiller mod ligaens nummer to torsdag aften. Her drager Kris, Anna, Haugsted og co. mod syd i jagten på to point mod Team Esbjerg i en kamp, der naturligvis vises på TV2 Sport.

Der er høstet rigeligt med point i begge lejre, og i Viborg HK kommer vi til kamp med to storsejre i bagagen, da vi i de seneste to spillerunder har vundet med en plus-score på hele 18 mål. Men som Jakob også noterer sig, så er det ikke fordi de kampe kan bruges til uendeligt meget i torsdagens opgør mod Team Esbjerg.

- De to kampe, vi har vundet med 18 er fra den anden ende af tabellen. Nu møder vi Danmarks pt. bedste hold, så der er ikke så meget vi kan tage med fra de seneste kampe. Der er nogle ting i spillet, vi kan bruge, som f.eks. at vi spiller en god kontrafase, når vi dækker godt op. Vi har været rigtig gode til at straffe de andre, når de spiller 7-mod-6, og det håber jeg også, vi kan i Esbjerg.

Statistik kan til tider hjælpe med at danne et overblik over, hvilken kamp der venter. Er et hold bedre i kontrafasen end det andet. Er et hold mere tilbøjelig til tekniske fejl end et andet, og hvordan er det med redningerne? Kigger man statistik på Team Esbjerg og Viborg HK er der dog flere ligheder end forskelle, og det kan derfor også være svært at se, hvor de to hold adskiller sig.

- Det er jo to hold, der på mange måder minder om hinanden. Det er to af de bedst stillede fysiske hold i Danmark, og to hold, der kan spille med gashåndtaget i bund, men også det modsatte. Alle pladser er godt besatte, og det er sværere at se, hvor man skal give plads, hvis der er brug for at dække lidt ekstra på en position. Når det så er sagt, så er de en anelse højere end os og har dobbelt så meget rutine, som vi har. Så det er nok det, der umiddelbart adskiller os, fortæller Jakob forud for opgøret mod sidste sæsons guldvindere.

En anden forskel på de to hold er også antallet af kampe, der er spillet i denne sæson, for med deltagelse i Champions League har Esbjerg allerede spillet en del internationale kampe. Senest i weekenden, hvor de var i Rusland. Vores piger derimod starter først det europæiske eventyr op i slutningen af november, og dermed kan ressourcerne bliver afgørende for vores succes torsdag aften.

- Vi vil gerne spille i et højt tempo og lykkes med det. Vi vil rigtig gerne afvikle kampen i et højt tempo, og jeg tænker også, vi har lidt flere ressourcer, da de har spillet mange kampe i Champions League. Når det så er sagt, så er Esbjerg et vanvittigt rutineret hold, som har spillet mange kampe sammen. De spiller smalt, men kender hinanden rigtig godt og har en stor rutine. Der er meget at forberede sig på, og det er en svær størrelse der venter os i Esbjerg, slutter Jakob.

Kampen mod Team Esbjerg spilles torsdag aften kl. 20.00. Kampen vises på TV2 Sport.