Der dumper mange mails ind i vores indbakke i Viborg HK. Ofte er det spørgsmål til billetsalg, merchandise eller udekampe, men op til slutrunder er det andre mails, der tikker ind. For inden slutrunder sender de nationale håndboldforbund mails ud med navne på de spillere, der er udtaget til landsholdet. Med EM lige om hjørnet er der så småt begyndt at komme mails med udtagelser, og hvor vi for nylig fik bruttotruppen til det danske landshold, kom der i denne uge den endelige trup for det svenske landshold. Ikke overraskende var det med vores egen Carin Strömberg i truppen. Carin har været fast omkring det svenske landshold i nogle år nu, og har deltaget ved et hav af slutrunder. Nu venter endnu en, når EM afholdes i Danmark og Norge.

- Det er super sjovt. Bare fordi jeg har været med omkring landsholdet i lang tid, så bliver man ikke mindre nervøs forud for slutrunder. Man vil jo altid gerne være med, og så er det bare fedt, når udtagelsen kommer. Det er også en kvittering på, at jeg gør det godt hjemme i Viborg, og det er dejligt, fortæller Carin på spørgsmålet om, hvordan det føles at blive udtaget til EM.

Der har allerede været meget snak om EM-slutrunden, som afholdes i Danmark og Norge. Mest af alt har snakket gået på, at Corona-restriktionerne i de to lande varierer så meget, at det kan påvirke holdene, alt efter, hvilket land de spiller i. Det tager Carin dog med sin vanlige og velovervejede ro. 

- Det føles lidt mærkeligt denne gang, fordi der er så meget usikkerhed omkring slutrunden, men så er det bare rart, at udtagelsen er kommet, for så kommer det hele lidt tættere på. Så må vi bare håbe, at EM afvikles efter planen, fortæller hun og fortsætter:

- Som spiller tænker vi, at det afholdes. Vi har fået retningslinjer fra vores håndboldforbund med, hvordan vi må færdes under slutrunden. Vi må for eksempel ikke gå udenfor vores etage på hotellet, og vi må kun bruge toilettet på vores eget værelse. Derudover må vi ikke gå ture, med mindre det er steder, hvor der ingen mennesker er. Selvfølgelig kræver det en anden forberedelse end normalt, og jeg tænker da, at der bliver fokus på lidt mere hygge på holdet når vi ikke træner og spiller kamp. Håndboldforberedelserne bliver som de plejer, men livet udenfor banen skal planlægges lidt anderledes.

Ligesom i Viborg HK, er Carin også holdkaptajn på det svenske landshold. Det betyder blandt andet, at der i forbindelse med samlinger er lidt ekstra opgaver at holde styr på. Som bindeled mellem spillere og trænere er Carin ofte den, der har fingeren på pulsen. Det bliver endnu vigtigere ved EM-slutrunden, hvor restriktioner sætter en pause på nogle friheder, som spillerne ellers plejer at have. Dermed vil der være ekstra opgaver for Carin, der dog ikke virker synderligt bekymret for udsigten til endnu større ansvar. 

- Der bliver sikkert lidt ekstra arbejde for mig som kaptajn. Vi har en gruppe til samlinger, som vi kalder ”den sjove gruppe”, det er dem, der planlægger underholdning og små hyggelige ting for holdet. Så der kan jeg måske få en lidt større rolle. Derudover kan det være, jeg skal være lidt mere på i forhold til værelsesfordeling, da jeg hjælper med at få alles ønsker for roommates til at gå op. Så der vil nok være lidt administrative ting til mig, men jeg tror nu generelt, at holdet tager ansvar for situationen, da det er anderledes for alle.

I Viborg HK er vi naturligvis meget stolte af alle vores landsholdsspillere, og vi glæder os til at følge Carin under slutrunden.

Missede du bruttotruppen til det danske landshold, så kan vi berette om, at der var strøet godt med Viborg HK-spillere ud i truppen. Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Anna Kristensen, Maria Fisker, Majbritt Toft og Laura Damgaard er alle blandt de spillere, der kan blive udtaget til Danmarks endelige trup. Hvornår Jesper Jensen sætter navne på truppen ved vi endnu ikke.

0
0
0
s2smodern