Det er altid med stor spænding, vi sætter os til computeren og følger lodtrækningen til EHF European League. Med mulige modstandere fra Europas fjerneste kroge, er det aldrig til at vide, hvilket hold, man skal op imod. Både spilmæssigt og økonomisk kan lodtrækningens udkom nemlig have stor indflydelse på vores videre færd. 

Tirsdag formiddag blev der så endelig trukket lod til tredje runde i European League, hvor vi indtræder. Med 12 mulige modstanderhold var der rig mulighed for at komme vidt omkring, da vi kunne trække hold fra Norge, Sverige, Ungarn, Rusland, Tyskland mm. Skæbnen ville dog sådan, at vi trækker HC Dunãrea Brãila fra Rumænien. 

- Med de modstandere, vi kunne trække, så havde jeg håbet på, at vi ville trække et hold, der var sportsligt, økonomisk og rejsemæssigt attraktivt. Dagens lodtrækning er vel ikke attraktiv på nogle af parametrene, men det er sådan, det er. Skal vi i hovedrunden, skal vi vinde over Braila, og det går vi efter, når vi kommer til de kampe, fortæller Jakob Vestergaard efter dagens lodtrækning.  

Brãila ligger til blandt toppen af den Rumænske liga, hvor AG Nørgaards hold lige nu ligger på førstepladsen, stærkt forfulgt af Bucuresti. Dermed er der også meget der tyder på, at det er en svær modstander, vi møder allerede i første opgør i European League. 

- Braila er en traditionsrig Rumænsk klub. Jeg har spillet mod dem et par gange, da jeg var træner i Rumænien, og det er et fint hold med en god hal. Nu må der ikke være tilskuere i hallen, men måtte der det, er det en hal med en fed, men hård stemning. Fansene er mega entusiastiske og det er et svært sted at spille. Nu ved vi ikke, hvor mange der må komme i hallen - hvis nogen overhovedet, men det bliver nok en lidt mere almindelig håndboldkamp, som vi kender hjemmefra. 

De spillere, der har prøvet at spille kampe mod rumænske hold kender alt til det pres, der lægges fra tribunen. Det sker, at der kastes med ting eller spyttes mod spillerne, og det kræver derfor, at man er godt rustet forud for udekampe i Rumænien. Kommer der ingen tilskuere, vil det dog ikke være helt det samme tryk, der skal forberedes imod, men det tager Jakob med ro.

- Vores spilkoncept er bygget op på, at der er tilskuere og larm på tribunerne. Så det er vi indstillet på. Den store forskel ville være, at der ikke er helt så stort tryk på dommerne, og vi har lettere ved at kommunikere, hvis der ikke er tilskuere. Det kunne være fint nok for os, men vi må se, hordan det ser ud, når vi når til kampdagen. Forberedelsen er jo ikke anderledes end ved enhver anden kamp. Vi ser video og finder deres svagheder, og kigger samtidig på, hvordan vi gerne vil spille.

Svagheder er ikke det, Jakob anser for at være i overflod i Brãila, der ligesom Viborg HK er godt besat med landsholdsspillere. 

- De har en lille håndfuld rumænske landsholdsspillere, hvor Madalina Zamfirescu og Morena Tamires er dem, der stikker mest i øjnene på playmaker og venstre back. Elena Dache på højre back er også rumænsk landsholdsspiller, og jeg tænker, det er en tilpas fin stor mundfuld til, at vi synes, det bliver spændende. 

Da Brãila kom først op af bowlen ved dagens lodtrækning har de hjemmebane i første opgør. Denne kamp skal spilles i weekenden d. 14/15. november, hvorefter vi spiller hjemme i Viborg ugen efter. 

0
0
0
s2smodern