Foto af Johnny Pedersen, e-image.dk

Det kan næste ikke blive en mere perfekt aften, end den vi har haft i dag. To kontraktforlængelser og to point til kontoen betyder, at Viborg HK fortsat er ubesejret i Bambusa Kvindeligaen. 

Torsdag aften var det Silkeborg-Voel KFUM der måtte give fortabt på egen hjemmebane, da Kris, Anna og co. viste sig for stor en mundfuld at sluge. Vi tager fra kampen med en 10-måls sejr på 22-32 efter at have ført kampen igennem. 

Hjemmeholdet forsøgte ellers efter bedste evne at holde ved i løbet af opgøret, og særligt på deres højre side var de aktive. Men som minutterne på uret begyndte at tikke, fik Jakob og Jeppe ligeså stille rettet til i spillet, så misforståelser og fejl i defensiven blev færre og færre. Dermed blev der også åbnet op for kontrafasen, som gav flere af de "lette" mål. Netop det, at pigerne i løbet af opgøret fik rettet til i eget spil, er også det, som Moa Högdahl betragter som et afgørende element for sejren. 

- Kampen i dag var en af dem, hvor vi får rettet rigtig meget til i vores spil. Vi slider lidt med det i starten, men som kampen skrider frem, får vi rettet til i spillet og viser også, at vi er et meget bedre hold end Silkeborg, fortæller Moa, der selv stod for seks scoringer af Viborg HKs 32. 

Som vi har for vane spillede vi også i dag med høj fart og et kæmpe tryk i store dele af offensiven. Defensivt kom der også bedre og bedre styr på det, så hjemmeholdet i perioder slet ikke kunne komme til chancer trods det, at de forsøgte sig med syv-mod-seks, og dermed var en mand i overtal. resultatet blev som oftest, at Viborg HK kunne score på tomt mål med meget få anstrengelser.

- Der er flere elementer der gør, at vi slår Silkeborg i dag, siger Moa efter kampen:

- Generelt er vores fysik bedre end deres over hele linjen. Derudover har vi en bedre kontrafase og er bedre til at holde på bolden, så vi undgår de dumme fejl. De smider nogle bolde væk der gør, at vi kan score lette mål. Så kort fortalt er den store forskel i dag på kontrafasen, fysikken og minimeringen af fejl. 

Sæsonstarten har været lige efter bogen, og med syv sejre af syv mulige er selvtilliden i truppen også i top. 

- Det giver selvtillid, tryghed og motivation, at vi spiller godt og er ubesejret i ligaen. Vi ved, at vi er dygtige, og selv i perioder, hvor det ikke går helt som vi gerne ville, har vi troen på, at vi kan rette op og komme på rette kurs. Så det skaber en rigtig god selvtillid på holdet og motivation, at vi bare skal blive ved. Så længe vi ikke taber kampe, så bliver denne sæson rigtig god, slutter Moa med et stort smil. 

0
0
0
s2smodern