Viborg HK forlænger med landsholdsduo

Viborg d. 8. oktober, 2020

Fremtiden tegner overordentligt lys for Viborg HK, der den seneste tid har kunnet offentliggøre forlængelser med Ida-Marie Dahl, Maria Fisker og Jakob Vestergaard. Nu kan klubben løfte sløret for endnu to forlængelser, da landsholdsduoen, Kristina Jørgensen og Anna Kristensen, bliver i Viborg HK frem til sommeren 2024.

- Det er rettidig omhu at få styr på vores spillermateriale til de kommende sæsoner, og når vi er i en situation, hvor vi kan gøre det allerede nu, så er det dejligt, at spillerne også gerne vil være her, fortæller Jakob Vestergaard, cheftræner i Viborg HK.

Kristina Jørgensen

22-årige Kristina Jørgensen kom til Viborg HK forud for sæsonen 2017/18, og har siden udviklet sig til at blive en stor profil i kvindeligaen og på landsholdet.

- Jeg er i gang med min fjerde sæson i Viborg HK, og min udvikling er bare gået fremad og opad. Jeg elsker at være i klubben og synes vi har et rigtig godt træningsmiljø med de perfekte rammer for, at man som spiller kan udvikle sig. Jeg er stadig ung og er rigtig glad for at få kontinuitet og blive i Viborg HK, fortæller Kristina Jørgensen.

Over de seneste sæsoner har Kristina Jørgensen udviklet sig til at blive en bærende kraft i Viborg HK. Derfor skaber det også stor glæde i klubben at kunne forlænge aftalen med bagspilleren.

- Kris er en hamrende dygtig håndboldspiller, der er dygtig i begge ender af banen. Hun har potentialet til at blive verdens bedste, og vi tror på, at vi kan blive ved med at udvikle hende, siger Vestergaard og fortsætter:

- Kris er en type, der tager ansvar på og udenfor banen, og hun er blevet en hjørnesten i den måde, vi spiller. Hun stræber hele tiden efter at nå nye og højere mål, og er dygtig til at trække holdkammerater, og alle omkring klubben i den rigtige retning præstationsmæssigt. Det er en fremragende signing, og vi glæder os til at fortsætte arbejdet.

Kristina Jørgensen selv er også meget bevidst om, hvilke mål hun har for fremtiden i Viborg HK, da der endnu er en turnering for klubhold, hun ikke har prøvet kræfter med; Champions League.

- Mine drømme er, at vi kommer helt op på internationalt topniveau igen, og dermed også spille Champions League. Det er en personlig drøm for mig at prøve, fortæller Kristina Jørgensen.

Anna Kristensen

19-årige Anna Kristensen har taget håndbold-Danmark med storm, og er blevet kaldt Danmarks største målvogter-talent af tidligere landstræner, Ulrik Wilbek. I 2019 fik hun debut på det danske A-landshold ligesom hun markerede sig som ligaens stærkeste målvogter. Nu er hun klar til tre sæsoner mere i Viborg HK.

- Jeg har det rigtig godt i Viborg HK og er rigtig glad for mine holdkammerater og alle omkring klubben. Jeg udvikler mig hele tiden, både på og udenfor banen, hvilket har stor betydning for mig. Det betyder meget for mig, at jeg er i en klub, hvor jeg er glad hver dag, når jeg går til træning, fortæller Anna Kristensen, der har store drømme for fremtiden. 

- Vi er ved at få bygget et hold op, der ligger med i toppen af ligaen, og jeg tror virkelig, at vi kan komme ud og spille Champions League og vinde finere medaljer end bronze. Det er også grunden til, at jeg forlænger, for det tror jeg på, at vi kan.

I Viborg HK er der også stor glæde over forlængelsen med Anna Kristensen.

- Anna er en fantastisk målvogter der har potentialet til at gå hele vejen. Hun er allerede nu uhyggeligt dygtig og redder bolde fra alle positioner og i alle situationer. At hun så udover det er et behageligt menneske, og en god person at have i og omkring et hold, er bare en bonus, siger Jakob Vestergaard der samtidig fortæller, at Anna Kristensen har været en kæmpe forstærkning for Viborg HK.

- Anna er enormt træningsivrig og ærgerrig, og er rigtig dygtig til at omsætte informationer. Derfor tror vi på, at hun kan blive endnu dygtigere og stærkere. Der er ikke meget, der skal ændres ved Annas spil, men vi håber at kunne bygge en lille smule mere på.

I Viborg HK er arbejdet frem mod kommende succeser allerede startet, og håbet er, at Anna Kristensen og Kristina Jørgensen kan være med til at forlænge den stime af guldmedaljer, som Viborg HK har vundet gennem tiden.

anna forlaengelse