Når Viborg HK træder på banen torsdag aften, så er de stadig ubesejret. Det giver pigerne noget at forsvare, især efter deres sejr mod HIH, der inden deres indbyrdes opgør også var ubesejret. Viborg HK ligger lige nu i toppen af ligaen med maks. Point. En position der deles med Team Esbjerg. Silkeborg-Voel, som pigerne skal møde på udebane torsdag aften, indtager ligaens 7. plads.

- Vi har fået en rigtig god start på sæsonen, og det er mega fedt, at vi er ubesejret. Det giver os noget at forsvare hver gang, så jeg håber, at vi kan fortsætte den gode stime, fortæller Laura Damgaard, der særligt er kendt for sit tempo i spillet.

Og tempo er også en af de elementer i spillet, som Laura selv påpeger, har givet pigerne den flotte start på sæsonen. Kamp efter kamp er vi blevet forkælet med tempofyldt spil i både kontrafasen og det etablerede angrebsspil. Effektiviteten er høj i afslutningerne, og Viborg HK er efter 6. spillerunde det mest scorende hold i kvindeligaen.

- Vi plejer altid at spille enormt hurtigt, hvilket også er en af vores styrker. Når det så lykkes, så er det virkelig et stærkt våben. Jeg synes, det er lykkedes de første kampe, men når man ser udefra, kan tempoet også være det, der nogle gange kan bide os lidt i røven. Hvis vi ikke lykkes med vores tempo, kan det nemlig godt se lidt grimt ud, men jeg synes, vi lykkes fint og er kommet ud over stepperne og får scoret en masse nemme mål, fortæller Laura videre.

Torsdag aften møder vi så Silkeborg-Voel KFUM på udebane. En kamp som Laura spår til også at blive fyldt med tempo, da hjemmeholdet, ligesom vores piger, også kan lide at spille med høj fart.

- Silkeborg kommer altid med god fart, og jeg synes, de satser meget på deres kontrafase. Jeg tænker også, det er et af de våben der skal lykkes for dem, for at de kan vinde kampe. Så for os gælder det om at komme hjem og stå i forsvaret, og så tænker jeg, at vi har et rigtig godt udgangspunkt.

Siden pigernes sidste kamp, som blev spillet hjemme mod HIH, har der været landsholdspause. Med seks spillere til samling, har træningen i Viborg været noget anderledes.

- Vi er efterhånden vant til at mangle spillere, nu hvor vi har mange landsholdspillere i truppen. En gang imellem er de væk, og så træner vi med nogle fra U17 og U19 holdet, fortæller Laura Damgaard og fortsætter:

- Det er nogle okay træneringer, men man glæder sig da altid til, at alle er tilbage, så niveauet bliver højere endnu til træning.

Kampen mod Silkeborg-Voel KFUM kan ses på TV2 Sport, eller følges på LiveScore.

Kampstart kl. 20.00.

0
0
0
s2smodern