Når det danske kvindelandshold løber på banen til kamp i Golden League i starten af oktober, bliver det med hele fem Viborg HK spillere på holdet. Kristina Jørgenen, Line Haugsted og Anna Kristensen er udtaget til truppen, ligesom Maria Fisker kan gøre comeback i rødt og hvidt og Majbritt Toft Hansen kan få debut. 

Med udtagelsen af fem spillere er Viborg HK den klub, der er bedst repræsenteret på det danske landshold. En ting, som der er stor stolrhed over i klubben og på holdet. 

- Det er jo en kæmpe cadeau til det arbejde, som spillerne og hele organisaitonen laver til dagligt. Vi kan se, at spillerne udvikler sig, og det er vi ikke ene om at synes, da også DHF kan se det. Vi er rigtig glade og stolte af at have hele fem spillere, der kommer gennem nåleøjet. Det er et klap på skulderen til alle, og det vidner om, at vi gør nogle ting rigtigt, fortæller Jakob Vestergaard, der dagligt ser det store arbejde, som alle spillerne i Viborg HK lægger i træningslokalerne. Derfor gør det ham også glad, at så mange spillere på holdet udtages til landshold, da det er et vidne om, at hele holdet gør noget rigtigt, og sammen løfte niveauet på hinanden, så vi har nogle af Danmarks bedste spillere.  

- Vi prioriterer at have et rigtig godt træningsmiljø med mange spillere, der kan matche hinanden, og er med i træning hver gang. Samtidig prioriterer vi at have intensitet i træningen. Vi må også erkende, at vi har været heldige med, at der ikke er kommet nogle af de store og alvorlige skader i truppen i opstarten, og det tilskriver jeg blandt andet, at vi har doseret træningen, så belastningen ikke blev for stor på nogle spillere. Det at prioritere træningsmiljø, intensitet og udvikling er noget af det, vi tror på, er vigtigt, fortæller Jakob.

Med så mange landsholdsaktuelle spillere er der også en lille bet, for når der er national week i ligaen står Jakob ofte med en meget lille trup tilbage i VIBOCOLD Arena. Det påvirker måden hvorpå holdet kan træne i den tid, men giver samtidig mulighed for at holde fokus på andre ting.  

- Det er lidt bagsiden af medaljen for et hold som os, der altid har mange spillere til landsholdssamling. Vi skal undvære spillerne i en uge, hvor vi godt ved, at de har fokus på andre ting. Vi kan i de perioder ikke styre deres belastning, og det er den risiko der er. Vi håber og tror på, at de er i gode hænder, når de er med landsholdet, men det er da bagsiden af medaljen, at lige præcis i den uge, kan vi ikke have et perfekt træningsmiljø. Der er mange spillere afsted, og det amputerer os hjemme. Det tager vi med, og så har vi fokus på det individuelle i den periode, siger Jakob og slår samtidig fast, at det heldigvis er en bagside af medaljen, som vi gerne tager med i Viborg HK, hvor det er et mål at skabe og tiltrække landsholsspillere. Samtidig er det udviklende for spillerne at være en del af landsholdstruppen, da de her får ny inspiration og fornyet energi. 

- Der er ingen tvivl om, at det altid er udviklende og inspirerende for spillerne, at de er ude at møde de bedste i verden. Det kan også gøre, at de kommer hjem med lidt ny energi, fordi de netop har været ude og skulle præstere på en anden måde. De ligger under for et andet pres end de gør hjemme i klubberne. Deres rolle er ikke nødvendigvis den samme på klub- og landshold, og det kan være med til at skabe fornyet energi, når de kommer hjem. Vi vægter højt, at spillerne kan omsætte de oplevelser og indtryk der er ved landsholdssamlinger, for det er en god ting at prøve sig af i andre miljøer og blive presset på den helt store klinge, slutter Jakob. 

Det danske landshold er vært for Golden League, som spilles i starten af oktober. 

Kampprogrammet ser ud som følger: 

Torsdag den 1. oktober
17.45: Frankrig-Montenegro, Forum Horsens
20.00: Danmark-Norge, Forum Horsens (vises på TV 2 Sport)

Lørdag den 3. oktober
13.45: Norge-Frankrig, Arena Randers
16.00: Danmark-Montenegro, Arena Randers (vises på TV 2)

Søndag den 4. oktober
15.00:  Montenegro-Norge, Vibocold Arena i Viborg
17.15: Danmark-Frankrig, Vibocold Arena i Viborg (vises på TV 2)

 

0
0
0
s2smodern