Drømmen om en plads i Viborg HKs ligatrup er gået i opfyldelse for to af Viborg HK Forenings U19-talenter. Marianne Haugsted og Thilde Frandsen indlemmes i den kommende sæson i Viborg HKs ligatrup. Et naturligt skridt for deres udvikling ifølge Jørgen Hansen, direktør i Viborg HK.

- Det er helt naturligt at spillere af Marianne og Thildes kaliber skal op og snuse til ligahåndbold og prøve sig af på senior niveau. Viborg HK Forening gør et kæmpe arbejde for talentudviklingen, og vi glæder os altid over at kunne indlemme ungdomsspillere i vores trup. Thilde og Marianne bærer begge et stort ansvar på U19 holdet, og vi er derfor også sikre på, at de er klar til at blive sluset ind i ligatruppen, så de kan lære af vores rutinerede spillere og samtidig få lov at prøve kræfter i HTH Ligaen og EHF Cuppen, fortæller Jørgen Hansen og slår fast, at begges udvikling er i højsædet, hvorfor de stadig kan spille U19 kampe.

Marianne Haugsted:

Marianne Haugsted er 19 år og bagspiller/venstre back. En plads hun i den kommende sæson kommer til at dele med sin storesøster, Line Haugsted, når hun indlemmes i ligatruppen. Marianne har før trænet med ligaholdet og har også fået sin kampdebut i den grønne trøje. Udsigten til en fast rolle og tilknytning til ligaholdet glæder den unge bagspiller.

- I løbet af de seneste to sæsoner er jeg kommet mere og mere med omkring ligatruppen, hvilket jeg synes har været med til at udvikle mig rigtig meget. Jeg synes der er et virkelig godt træningsmiljø, og jeg håber derfor også, at jeg i løbet af den næste sæson kan udvikle mig endnu mere, hvilket jeg tror på, at Viborg HK har det rigtige set up for, fortæller Marianne og fortsætter:

- Jeg er glad for at være en del af truppen. Det er nogle rigtig søde piger med en masse erfaring, som de er gode til at dele. De er alle rigtig dygtige håndboldspillere og jeg tror på, at jeg ved at træne med på dette niveau, kan løfte mit eget niveau markant, slutter Marianne Haugsted.

Thilde Frandsen:

Thilde Frandsen er 17-år og huserer på højre fløj, hvor hun i den kommende sæson kommer til at dele plads med Stine Andersen. Thilde kom til Viborg HK som U14 spiller og er siden blevet en fast del af U17 landsholdet. Nu er tiden kommet til at prøve kræfter med ligahåndbold, hvilket den unge fløjspiller glæder sig til.

- Der er et rigtig godt træningsmiljø i Viborg HK, og jeg er glad for fortsat at have muligheden for at kombinere håndbold med mine studier på Viborg Katedralskole. Her er Jakob (Vestergaard, red.) også et godt bindeled, da han er ansat på skolen. Samtidig er det en fantastisk mulighed for mig at lære af spillere, der har en masse erfaringer at dele ud af, fortæller Thilde Frandsen der endnu har sin ligadebut til gode, men allerede har prøvet kræfter med EHF Cuppen.

- Det bliver en omvæltning at skulle spille ligahåndbold og EHF Cup, men jeg glæder mig til at få muligheden. Jeg har altid haft høje ambitioner og er typen der kæmper til det sidste, og det glæder jeg mig til at vise i den kommende sæson, slutter Thilde Frandsen.

Tilde og Caroline Højer

Thilde Frandsen til venstre i billedet med drikkedunken. Foto af Johnny Pedersen, e-image.dk

0
0
0
s2smodern