Josephine Nordstrøm forlader Viborg HK 

Sæsonen 2019/2020 bliver sidste sæson i Viborg HK for 21-årige Josephine Nordstrøm. Efter tre en halv sæson i den grønne trøje er tiden kommet til, at den unge målvogter skal videre i sit karriereforløb.

- Josephine har i sin tid i Viborg HK udviklet sig kontinuerligt, og har hver sæson taget et skridt opad i sin udviklingskurve. Dermed er hun også klar til at få mere ansvar og spilletid. Som situationen er i Viborg HK lige nu, er mulighederne for dette ikke store, og vi har derfor taget en snak med Josephine om, at det er bedst for hende at komme ud og prøve kræfter i en ny klub, fortæller Susanne Wilbek, assistent- og målvogtertræner i Viborg HK.

Nordstrøm kom til Viborg HK som 18-årig i midten af sæsonen 2016/2017 og når dermed at få tre en halv sæson i den grønne trøje. I Viborg HK har Nordstrøm arbejdet tæt med Susanne Wilbek, der har set den unge målvogter udvikle sig fra ungdomsspiller til ligaspiller og en god suppleant til Anna Kristensen.

- Vi rekrutterede Josephine på et tidspunkt, hvor vi var i bekneb på målvogtere, og hun har i den grad grebet chancen og bragt sig i en position som værdifuld anden målvogter. For os at se er det næste trin i hendes udvikling at komme ud og få mere spilletid, hvilket ikke er så let i Viborg HK, hvor hun lige nu deler pladsen med Anna. Josephine er stadig ung, og det vil være værdigfuldt for hende at få en større rolle med spilletid og mere ansvar. Det er heller ikke umuligt, at vi ser hende tilbage i Viborg HK en dag, når hun har høstet flere erfaringer på banen. Jeg vil følge hendes videre udvikling tæt, slutter Susanne Wilbek.

Nordstrøm kom til Viborg HK fra FC Midtjylland’s (i dag HIH) U18-hold som 18-årig, og har siden udviklet sit spil og fået en masse gode erfaringer. Disse erfaringer skal nu bringes videre til en ny klub, når sæsonen 2019/2020 er afsluttet.  

- Det er lidt med et smil på det ene øje og en tåre i det andet, at jeg forlader Viborg HK. Jeg har elsket at være i Viborg, og det har været en sindssyg rejse, som jeg ikke ville være foruden. Jeg kom hertil som helt ung, uerfaren og uprøvet og har udviklet mig i en vanvittig retning på håndboldbanen. Havde det ikke været for klubben, setuppet og ikke mindst Susanne, var jeg ikke, hvor jeg er i dag, fortæller Josephine Nordstrøm og fortsætter:

- Når det så er sagt, så bliver det også spændende at komme ud og prøve noget nyt og forhåbentligt få mere spilletid og ansvar. Det er jeg klar til, og jeg håber dermed også at fortsætte udviklingen, som jeg er inde i. Det bliver spændende, og hvem ved, måske jeg en dag er tilbage i Viborg HK, slutter Josephine Nordstrøm.