Den gjorde ondt, men vi kommer igen

Av, av, av. Det var overhovedet ikke det resultat vi havde drømt om inden dagens kam pmod Team Esbjerg. De forsvarende danske mestre kom, så og sejrede i VIBOCOLD Arena, hvor vi lider et stort nederlag på 24-39. 

Første halvleg fulgtes holdene ellers fint ad, og trods det, at gæsterne fra Esbjerg kom foran med 5-10 fik pigerne arbejdet sig tilbage på 10-10 ved godt forsvarsspil og flotte kontramål. Ved pause var Esbjerg foran med 14-17 og kampen syntes fortsat at være åben. På bænken havde Jakob også fornemmelsen af, at vi var godt med i store dele af kampen, men det sidste kvarter blev for alvor afgørende.  

- De første tre kvarter er vi gode nok, og det sidste kvarter taber vi med 10. Så bliver det grimt. Gennem hele kampen har vi problemer med at dække godt op, og de kommer let til deres scoringer. Den fase, hvor de scorer mange mål og løber fra os, det er i den fase, vi bliver trætte og laver dårlige beslutninger angrebsmæssigt, som gør, at de bare løber ned i den anden ende og scorer mål, sagde Jakob efter kampen. 

- Vi mis-timer alt for meget. Der er for mange situationer, hvor vi er bagefter og ikke er forudseende nok og får gjort det, vi gerne vil. Så er Esbjerg et godt hold, der spiller godt. Længere er den ikke. De var godt indstillet på os og lykkes med mange af de ting, de gerne vil lykkes med. Det gør vi tilsvarende ikke. Så kombinationen af, at vi ikke dækker ret godt op, og for første gang mangler redninger gør, at de kommer til at score mange lette mål. 

Denne fornemmelse er samme fornemmelse, som spillerne sad tilbage med efter kampen, og Carin fortæller: 

- I første halvleg var det vel egentligt okay, men i dag får vi ikke rigtig stoppet dem i vores forsvar. Vi plejer at være tydeligere overfor hinanden, og det var vi ikke i dag, og så er det, der sniger sig usikkerhed ind i spillet. I anden halvleg skal vi jagte dem, da de får mange mål, og det stresser os og cifrene på måltavlen bliver større, end vi måske havde tænkt os. 

Skuffelsen over dagens nederlag får ikke lov at sidde i spillerne for længe, da der allerede mandag er kamp igen. Denne gang mod oprykkerne fra Horsens.

- Vi arbejder videre i træningslokalet. Vi er lidt ramt på ressourser, hvilket også bliver udslagsgivende i dag. Vi har haft en dårlig træningsuge, hvilket kan ses, men der er ikke andet at gøre, end at komme op på hesten igen og få etableret noget godt forsvar og en god kontrafase. Vi har tidligere dækket fint op og det skal vi se, om vi kan ramme igen, fortæller Jakob.

Blandt spillerne er der heller ingen tvivl om, at der skal tages revanche for dagens nederlag.

- Nu kommer der en revanchelyst frem, og vi er jo mega skuffede i dag. Vi kan spille meget bedre end det her, og vi skal slet ikke tabe med så mange mål. Vi er mange, der ikke rammer vores niveau i dag, og jeg synes ikke, der skal være så stor forskel på os og dem. Derfor tror jeg også, at det giver en stor revanchelyst på mandag og alle kommer tilbage og ved, vi skal være klar. Vi stiller høje krav til hinanden, og når vi ikke opnår det, må vi kigge på, hvad vi kan gøre bedre fremover. 

Der er dog én ting, der ikke kan sættes en finger på ved dagnes kamp, og det var den fantastiske opbakning fra tilskuerne, der til aften var mødt talstærkt op. 

- Der var en fed kulisse for os. Ingen tvivl om det. Det var super fedt med mange mennesker og god opbakning. Det gav rigtig god stemning i hallen, sagde Jakob, der bliver bakket op af Carin.  

- Allerede under opvarmningen kunne jeg mærke, at der ville komme mange tilskuere. Det giver virkelig en ekstra energi for hele holdet at have hallen i ryggen. Det kan lægge pres på dommerne. Så for mig giver det kuldegysninger, at der er mange der hepper på os og det er kampe, som er fede at spille. Derfor er det også ærgerligt, at vi ikke kan præstere bedre i dag, når der var så mange mennesker i hallen. 

Dagens nederlag skal lige synke sig, men i morgen arbejder administrationen og pigerne samlet videre for, at få en god kamp på mandag. Derfor håber vi også, at opbakningen på mandag bliver lige så god som i dag, da vi har brug for jer. 

Billetter til kampen kan købes HER