- Det er mega fedt og noget jeg er vildt glad for. Det er aldrig fordi man regner med at få noget for den træning og det arbejde man ligger i klubben, så det er fedt at få et skulderklap, når man kæmper hårdt. 

Ordene kommer fra 18-årige Julie Stokkendal (aka. Stokke), der den 5. oktober kunne lade sig hylde som årets talent i Viborg HK for sæsonen 2018/19. Det skete i pausen i kampen mellem Viborg HK og EH Aalborg. Det ligger ikke fjernt for den unge målvogter at følge ligapigerne tæt, for ikke nok med, at Stokke spiller på U19 holdet i Viborg HK Forening, så er hun også tilknyttet ligaholdet som tredjemålmand. 

- Stokke er så langt i sin udvikling, at vi har valgt at gøre hende til 3. målvogter i ligatruppen. Allerede under Generation Handball havde hun et par kampe, hvor hun gjorde et rigtig godt indtryk. Det er klart, at som U19 spiller er man ikke klar til at spille mod top-fire holdene i Danmark, men jeg synes, hun har vist at hun kan gøre et rigtig fint indhop mod hold, der ligger på niveauet under, fortæller Susanne Wilbek og fortæller, hvad der ligger til grunde for valget af Stokke som Årets Talent.  

- Talent er jo mange ting, og der er rigtig mange talenter i Viborg HK. Hvordan man vælger at forvalte talent er med til at bestemme, hvor man kan bringe det hen. Stokke har næse for at stå på mål og har en kæmpe stor portion vilje til at ville blive bedre. Viljen til at få det til at harmonere i en hverdag som 3. g elev, der skal have skolen til at gå hånd i hånd med Viborg Elite, hvor der er morgentræning og andre tilbud i forhold til at udvikle og arbejde på sin sport.   

- Som person skal man kunne være en ener på nogle tidspunkter, men samtidig kunne bidrage, hvis man vil begå sig på eliteniveau. Det gør Stokke også, og hun har blandt andet været målvogtertræner på kredsholdene. Hun tager ansvar for de unge talenter, der kommer efter hende, og lærer fra sig i forhold til det. Hun giver den gas uanset om det er til træning med nogle af de yngre målvogtere i klubben eller om det er til ligatræning med Josephine, Anna og mig. 

- Så det er noget personligt, det er indsats og det er de kompetencer hun besidder, der gør, at hun er årets talent i Viborg HK, slutter Susanne. 

Da Stokke både træner med U19 og ligaholdet bliver der tilbragt et utal af timer i VIBOCOLD Arena hver uge. Timer, som Stokke med glæde ligger i den sport, hun holder så meget af. 

- Det der motiverer mig er, at jeg elsker at spille håndbold. Jeg elsker at komme i hallen og at komme til træning og kamp. Trænere, ledere og de øvrige der er omkring klubben gør det mega fedt at være her og det er en klub, hvor man kender hinanden og hilser på hinanden, ligemeget hvem det er. Det er uanset om det er holdkammerater eller spillere fra andre hold og årgange, så det er fantastisk. Sammenholdet og atmosfæren er rigtig god, fortæller Stokke, der ud over træning også skal have passet skolen, da hun er i gang med 3. år på Handelsgymnasiet.

Her er hun indskrevet under Team Danmark ordningen og Viborg Elite, hvilket betyder, at der er ekstra hjælp at hente i de perioder, hvor håndbolden fylder ekstra meget. 

Fremtidsdrømmen er der også styr på, og Stokke svarer uden tøven, når hun bliver spurgt, hvad drømmen er: 

- Jeg drømmer selvfølgelig om at blive professionel håndboldspiller og spille på fuld tid. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig. 

Fra alle i Viborg HK skal lyde et stort tillykke til Stokke med titlen, der er mere end velfortjent. 

0
0
0
s2smodern