Fødselsdagssejr i EHF Cuppen

Man skal værne om sine gode naboer, men i dag var der kamp mellem vores piger og norske Byåsen, der havde budt til bal i EHF Cuppens gruppespil. Hvor Norge i landsholdsregi har for vane at vinde de store turneringer, var det i dag vores piger, der vandt overbevisende med 21-28.

Første halvleg var en urytmisk omgang for begge hold, der de første ti minutter skiftedes til at have bolden med sådan en fart, at det til tider var svært at følge med. Kris åbnede ballet med en scoring til 0-1. Netop Kris nød særligt de første 10-15 minutter godt af, at Byåsen’s forsvar stod helt fladt og brugte energi på at undgå indspil til stregen. Som halvlegen skred frem kom hjemmeholdets forsvar også længere frem, hvilket betød, at det blev sværere for vores skytter at komme til skud, og vi måtte slide for målene. I forsvaret havde vi fint fat, og Poulsen fik gode arbejdsbetingelser i målet. Efter de første 30 minutter kunne vi gå til pause foran 10-12.

”Vi havde lige brug for at komme ind i kampen og få føling for spillet, hvilket gjorde, at første halvleg blev som den gjorde. Vi skifter en del ud for at finde ud af, hvem der skal være hvor. I anden halvleg har vi fundet formlen og fået styr på, hvordan vi skal stå. Vi får også bedre styr på både forsvar og angreb, og vi har en tydeligere ide om, hvad vi skal lave,” siger Carin efter kampen og suppleres af Signe Hald.

”Vi var meget stille i første halvleg, hvilket nok også var et resultat af, at der var meget stille i hallen. Vi skulle selv skabe stemningen og det fik vi i anden halvleg.”

Anden halvleg startede med et meget bedre flow, og pigerne spillede med mere tålmodighed, hvilket gjorde, at skudchancerne var bedre og mere velovervejede. Otte minutter inde i anden halvleg havde Byåsen blot scoret to mål, hvilket var et resultat af det store arbejde, pigerne ydede i forsvaret.

I anden halvleg arbejdede vores forsvar godt sammen og Byåsen’s skytter kom sjældent til kvalificerede afslutninger. Når hjemmeholdet endelig kom til skud var Poulsen på pletten. Som anden halvleg skred frem forsøgte Byåsen sig med et mere offensivt forsvar. I disse situationer bevarede pigerne tålmodigheden i angrebet, og spillede sig til fri chancer ind over stregen på størstedelen af angrebene.

”Jeg synes vi i første halvleg laver for mange boldtab til ingenting. Vi spiller måske lidt hektisk og laver for simple fejl. Det giver Byåsen nogle mål, som de ikke skal have. I anden halvleg bliver vi mere kyniske og mindsker vores fejl, og det gør forskellen for os. Sejren betyder, at vi er tilbage i gruppen igen. Nu er der tre hold med to point, og vi er tilbage i spillet. ,” slutter en glad Allan ovenpå fødselsdagssejren mod Byåsen.