Rejsedagbog fra EHF Cup: Lørdag (dag 2)

Kampdag med fødselar på bænken.

Lørdagen starter stille og roligt. Klokken 09.30 mødes vi i hotellets restaurant til en lækker brunchbuffet. I anledningen af Allans fødselsdag har Liss taget en gave med, og pigerne deler rundhåndet ud af lykønskninger og fødselsdagskram. Når nu Allan ikke kan være hjemme ved sin familie er det jo godt, at han har en Viborg HK familie til at fejre sin fødselsdag med.

Klokken 10.30 er der taktikmøde i et af hotellets konferencerum. Taktikmødet bruger Allan og Susanne på at forberede pigerne på Byåsens spillere og deres kvaliteter. Samtidig bliver pigerne gjort opmærksom på, hvilke elementer i deres eget spil, der skal særligt fokus på. Med videoklip og masser af research i rygsækken har Allan analyseret de fleste elementer i spillet.

(Dagbogen fortsætter under billedet)IMG 20180113 104309

Liss kommer først til taktikmødet da vi er midtvejs igennem, da hun er til teknisk møde med EHF’s delegerede, dommerne og repræsentanter fra Byåsen. Det er praksis ved alle kampe at afholde teknisk møde. Både i EHF Cuppen og i HTH Go Ligaen. Til teknisk møde snakkes om praktiske ting omkring kampen, blandt andet, hvilke farver trøjer målvogtere, spillere og leder har på, da der ikke må være sammenfald. Ved mødet bliver Liss også briefet om, alt det praktiske der kommer til at foregå før under og efter kampen. Blandt andet i forhold til indløb og præsentation af holdene, såvel som hvad der skal ske når kampen fløjtes af.

Efter taktik benytter mange spillere muligheden for at gå en kort tur for derefter at gå på værelset og hvile sig. AG, Kris, Allan og Henrik har sagt ja til at medvirke i Viborg Stifts Folkeblads live opdatering på Facebook (denne kan ses på Viborg Stifts hjemmeside, hvis ikke du havde mulighed for at se den live). Et par af pigerne sidder i et fællesareal og laver lektier. Det er op til pigerne selv, hvordan de bruger denne tid, og det er meget forskelligt, hvilke rutiner de hver især har.

(Dagbog fortsætter efter billedet)

received 10213846268582821

Kl. 13.30 er der frokost i hotellets restaurant, og her mødes vi alle og spiser sammen. Under frokosten informerer Allan pigerne om afgangstid mod arenaen, og at alle skal være tapet og klar før afgang. De spillere der har brug for behandling inden kamp mødes med vores fys, hvis dør altid er åben, så pigerne kan få hjælp hvis de har brug for det.

Da der går et par timer før vi spiller kamp, kan pigerne altid gå til Liss, hvis de er sultne og har brug for lidt mere mad. Liss sørger altid for at have rugbrød og pålæg til pigerne, hvis de har brug for det. I dag var der flere der benyttede sig af det. 

(Dagbog fortsætter efter billedet)

received 10160216800425019

Kl. 15.40 er der afgang mod hallen, og alle er udhvilet og klar til kamp. I arenaen går holdet i omklædningen for at få de sidste detaljer på plads inden opvarmningen går i gang.

Godt tre kvarter inden kampstart begynder opvarmningen på banen. Pigerne starter altid fælles, men laver derefter egne øvelser inden boldene kommer i spil. 

Referat fra kampen kan læses HER og kampen kan genses HER

Efter kampen bliver pigerne på banen og løber af og svarer på spørgsmål fra journalister. Der er rigtig god stemning i truppen, som alle er glade efter en god kamp. Da vi kommer ud i bussen synger pigerne fødselsdagssang for Allan, der var rigtig glad for de to point i gave. 

Vi vender tilbage til hotellet ved 19.00 tiden og piser sammen aftenmad kl. 19.30. Endnu en gang er det en rigtig lækker tre-retters menu, og alle bliver mere end mætte. Da vi er færdige med at spise går vi i hotellets TV-rum, hvor vi kan se Danmarks første kamp ved EM. En hyggelig afslutning på en rigtig god dag. 

IMG 20180113 204013 909