Viborg HK indgår samarbejdsaftale med det Kinesiske Håndboldforbund

Viborg HK indgår en tre-årig aftale med det Kinesiske Håndboldforbund. Aftalen indebærer, at det kinesiske kvindelandshold har base i Viborg i op til fem måneder om året. Ud over træningsfaciliteter, fitness etc. har Viborg HK stået for scouting og ansættelse af trænerteamet. Jesper Holmris er ansat som kinesisk landstræner.

Desuden vil Viborg HKs trænerstab i perioder fungere som sparringspartner. Viborg HKs administration vil være behjælpelige med praktiske opgaver, når det kinesiske landshold er i Danmark.

Det overordnede formål med samarbejdet er at udbrede håndbold i Kina, hvor der i dag er ca. 20.000 aktive håndboldspillere. I kontrast, er der i Danmark 109.000 aktive håndboldspillere. Derudover er der et klart mål om at hjælpe det kinesiske landshold med at kvalificere sig til OL i 2020.

”Vi er dybt beæret over at have indgået en aftale med det kinesiske landshold. Viborg HK er valgt som samarbejdspartner, da vi gennem de sidste tyve år, er det mest vindende danske håndboldhold med tre Champions League titler, 14 DM guld, og et hav af europæiske pokaler. Denne sæson er den 25. sæson i træk, hvor vi deltager i en europæisk turnering. Vi kan noget i dansk håndbold, som kineserne gerne vil lære af. Bl.a. har de givet udtryk for, at håndbold skal være med til at højne det sociale blandt de kinesiske unge, der er vokset op under et-barns politikken,” siger bestyrelsesformand i Viborg HK, Jørgen Hansen. 

Aftalen indgås med hjælp fra Viborg Kommune og Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg. Holdet benytter således VIBOCOLD Arena som ramme for deres daglige træning og indkvarteres i Camp Logos sportscollege, under den kommunale studie- og pendlerboliggaranti. Tidligere direktør i Viborg HK, Peter Cassøe, der har indgående kendskab til kinesisk håndbold har været en stor hjælp i kontakten til kineserne.

Det kinesiske landshold, bestående af 42 personer, ankommer til Viborg d. 9. november. Der er arrangeret stor velkomst på Viborg Rådhus mandag d. 13. november kl. 16.00, hvor alle er velkommen.